3D-skjerm fra Sharp

Sharps nye bærbare PC Actius RD3D er verdens første med skjerm som viser tredimensjonale bilder. Sharp har selv utviklet teknologien som snart også vil komme på mobiltelefoner og LCD-skjermer.

Normalt kreves spesielle briller for å kunne se tredimensjonale bilder, men Sharp har utviklet en teknologi der slikt ekstrautstyr ikke er nødvendig.

Svenske «PC för alla» har sett nærmere på skjermen, og konstaterer at teknologien faktisk fungerer.

Actius RD3D viser virkelig tredimensjonale bilder, forutsatt at brukeren sitter rett foran skjermen. Skjermen sender lys i et spesielt mønster som gjør at brukerens høyre og venstre øye ikke ser eksakt samme bilde, noe som gir 3D-effekten.

Maskinen er utstyrt med en egen knapp der brukeren selv kan velge om skjermen skal vise bilder i tre eller to dimensjoner. Dette kan være nødvendig ifølge «PC för alla», ettersom bildene blir uklare og grumsete med 3D-visning om brukeren beveger seg.

Actius RD3D er nylig lansert i USA og Asia. Når den vil finne veien til Europa er fremdeles ukjent. Sharp har også vist frem prototyper av en mobiltelefon og en LCD-skjerm for stasjonære PC-er med samme teknologi. Lanseringsdato for disse produktene er heller ikke kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.