RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Samsungs nye 7000-serie ser bra ut.
Samsungs nye 7000-serie ser bra ut. (Teknofil.no)

3D trenger ikke koste skjorta

Sist oppdatert:
Samsungs nye 7000-serie gir deg slank design til en billig penge.

[Teknofil.no] Samsungs nye 7000-serie, UE46C7705, er den billigste 3D-modellen med LCD-teknologi fra selskapet.

Skjermen har arvet mye av de samme gode egenskapene fra sine storebrødre, UE46C8705 og UE46C9005 - som blant annet å kunne omkonvertere vanlige 2D-signaler til 3D.

Designen på C7705 er moderne, med rene linjer. Skjermen bruker LED-teknologi til å belyse LCD-panelet, noe som resulterer i at skjermen kun er 2,65 centimeter tykk. Rammen er også slank, og totalinntrykket forsterkes med en stilig firebent krommet fot.

Menyene på skjermen er oversiktlige og du får også en hjelpetekst nederst på skjermen som forklarer hva du kan justere under det markerte valget. Fjernkontrollen som følger med har belyste taster, noe vi syns er et klart pluss.

Lydkvaliteten på skjermen er helt middels til å være flatskjerm. Diskant og mellomtone er fremtredende, men lydbildet mangler en del bass for å egne seg godt til å se film.

Bildekvaliteten på C7705 er jevnt over god, med bra sortnivå. Fargene i bildet er nøytrale, og det er gode justeringsmuligheter for blant annet hvitbalanse i menyen.

Detaljskarpheten er bra, men ikke blant de beste vi har sett. Derimot er bevegelsene i bildet upåklagelig.

Omkonverteringen fra 2D til 3D fungerer etter vår mening bra, selv om resultatet ikke blir like godt som når du spiller av 3D-materiell fra en Blu-ray.

Skjermen takler vanlige 2D-bilder best, for når du spiller av 3D-materiell blir det noe crosstalk i bildet. Fenomenet som gjør at bildet oppleves som dobbelt.

Samsung UE46C7705 koster rundt 14 000 kroner på nett, og for pengene får du en stilren 3D-skjerm med god bildekvalitet.

Karakter: 4

Les hele testen av Samsung UE46C7705 hos Teknofil.no

Alternativ
Vil du ha ennå bedre bildekvalitet og aluminiumsfinish anbefaler vi deg å se nærmere på UE46C8705. Skjermen koster i skrivende stund cirka 16 000 kroner på nett, og her får du en råflott skjerm som er blant markedets beste Kant-LED skjermer.

Den nye 7000-serien leveres også med plasmateknologi. Les vår test av den 50-tommer store PS50C7705. Her får du bra bildekvalitet i storformat for en billig penge.

Vet du hva du trenger å kjøpe for å se 3D?
Les alt du trenger å vite om 3D her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere