4-4-2 ble redningen

Foto: Scanpix

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): I august låg Fredrikstad tynt an med fattige 12 poeng. Etter en kort sommerferie avsluttet klubben fra plankebyen med stil. 4-4-2 ble redningen.

31.10.04 00:21

Laget spilte åtte kamper på rad uten tap og kapret tjue poeng på høstsesongens ni siste kamper. Det sikret Fredrikstad tippeliga kontrakt til neste sesong.

- Vi er strålende fornøyd med å spille i øverste divisjon også neste år, forteller FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen til TV 2 Nettavisen.

La om spillestil
Da det så som verst ut for østfoldklubben i sommer, gikk laget tilbake til start i forhold til spillerformasjonen. I tillegg til at den økonomiske situajonen i klubbkassa gjorde det mulig å handle, ble redningen 4-4-2 og fem nye spillere.

- Det betydde mye å få inn fem nye spillere. Spillergruppa ble større og sterkere, og ikke minst hevet kvaliteten seg på treningene. Vi la også om til det foregående spillesystemet, legger han til.

Fredrikstad snudde trenden, og det ble avgjørende for psyken i laget, men de fleste eksperter dømte laget nord og ned gjennom hele sesongen.

Læringsprosess
- Det er ikke unaturlig at vi ble tippet rett ned. Det blir de fleste lagene som rykker opp, sier han.

Årets sesong har vært en læringsprossess for Østfold-klubben.

- Man lærer av med- og motgang, forteller en ydmyk Eggen, som allerede gleder seg til neste sesong.

Ett fantastisk publikum har fulgt Fredrikstad i eliteserien, og håper sammen med spillere og trenere at ett nytt stadion kan stå på plass om kort tid. Økonomien er trygg, og ett års erfaring i tippeligaen er faktorer som kan gi Østfold-klubben ryggrad til neste sesong.

Bedre prestasjonsnivået
Nå håper og tror klubben at laget kan bli et stabilt tippeligalag, men da kan man ikke vile på lauvbærene.

- Vi må prøve å bevare prestasjonsnivået vi er på, sier Eggen.

Dagfinn Enerly er en av spillerne som ble hentet inn i løpet av sesongen, men flere kjøp må til for å forbedre laget.

- Vi trenger flere spillere i de fleste lagdelene. I tillegg må dagens spillegruppe utvikle seg. Alle må heve seg, og alle må stå på for fullt. Det gjelder både spillere, trenere og støtteapparat, avslutter Eggen, som garanterer at han blir i plankebyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag