RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

4-åring ble nesten kvalt av rullegardinsnor

RYKKET UT: Politi og ambulanse rykket ut til Isbjørnen barnehage i Tromsdalen 1. april.
RYKKET UT: Politi og ambulanse rykket ut til Isbjørnen barnehage i Tromsdalen 1. april. Foto: Øyvind Andreassen (NORDLYS)
Sist oppdatert:
Barnehageleder får kritikk etter ulykke.

Det har nå gått en drøy måned siden ei fire år gammel jente ved Isbjørnen barnehage i Tromsø ble alvorlig skadet etter å ha fått ei rullegardinsnor rundt halsen under lek, skriver Nordlys.

Ulykken skjedde på et rom som ikke hadde tilsyn av voksne.

Tilstanden til jenta har vært uendret siden ulykken den 1. april, og hun ligger fortsatt til behandling på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

- Vil skje igjen
Isbjørnen barnehage driftes av Tromsø Barnehagedrift der Benn Eidissen er leder.

Foreldrekontakten i barnehagen ønsker å forsikre seg om at slike ulykker aldri mer kan oppstå i barnehagen, men svaret hun mottok fra Eidissen rystet henne.

- Han svarte at slike ulykker ville nok skje igjen, og det kunne man ikke sikre seg mot, forklarer barnehagekontakten til iTromsø.

Svaret var så oppsiktsvekkende at hun har skrevet brev til kommunen.

- At unger er uheldige og slår seg når de sykler, aker eller faller fra lekeapparat er normalt og vanskelig å forhindre. Men at det i barnehagen finnes dødsfeller som snorer barn kan henge seg i eller at kniver og sakser ligger lett tilgjengelig uten tilsyn er ikke akseptabelt, heter det i brevet hun har sendt kommunen.

- Vi som foreldre må kunne sende våre barn i barnehagen og være trygge på at opplagte farer er luket bort.

- I hvert fall bør barnehagen være hundre prosent sikker på at det i rom hvor de lar barn være uten tilsyn, skal det være umulig å skje ulykker med så fatale følger, fortsetter hun.

- Hold barna hjemme
Da dette ble tatt opp under et drøftingsmøte mellom Eidissen og barnehagekontakten, svarte Eidissen at dersom foreldrene var så bekymret for barna sine, fikk de heller holde dem hjemme.

- Svaret er sjokkerende og vitner om bekymringsverdige holdninger fra barnehageledelsen overfor andres barn, heter det videre i brevet kvinnen har skrevet til kommunen.

Hun har konfrontert øvrige foreldre med barn i den aktuelle barnehagen med svarene fra Eidissen og alle er rystet over holdningene han signaliserer, sier hun til iTromsø.

Eidissen har foreløpig ikke ønsket å kommentere brevet fra foreldrekontakten overfor iTromsø.

Nordlys har tirsdag forsøkt å ringe ham, men ikke fått svar.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere