4 tabber jenter gjør

Til alle jenter der ute, slutt med dette.

14.03.13 10:24

(SIDE2): Både i jobbsammenheng og i privatlivet er det mange jenter som ikke tør å vise hvem de egentlig er, hva de kan eller hva de mener.

By på deg selv
Er du sjenert eller usikker kan dette skinne igjennom på flere måter, for eksempel hvordan du snakker, om du leker mye med håret ditt eller at du hele tiden skal beklage deg for det ene og andre.

Kommunikasjonsdirektøren i Adecco, Anne-Stine Talseth, gir deg sine fire beste tips til hva hun mener er verdt å huske på i arbeidslivet:

1) Når du møter noen for første gang, hvorfor presenterer du deg med bare fornavnet?
Det er så enkelt og lite som skal til, men som likevel kan ha en stor effekt for et eventuelt jobbsamarbeid senere. Derfor bør du se personenen inn i øynene, gi et ordentlig godt håndtrykk og presentere deg med hele navnet ditt.

2) Du leker med håret ditt eller fikler med smykker.
Mange er kanskje ikke bevisst på dette, men slike små bevegelser kan tyde på usikkerhet og kanskje noe lite interessert.

Vær bevisst på hvordan du sitter og hvor du plasserer hendene dine i viktige møter, jobbintervju og så videre. Da går det ikke ann å tukle med andre ting.

3) Legger du hode på skakke, småsmiler mens du prater samtidig som øynene dine blir like store som tallerkener?
Ikke gjør det. Å være søt er selvfølgelig greit, men å bli en skikkelig, skikkelig søt jente som risikerer å gi et inntrykk av å være født for kun et par dager siden er ikke positivt.
Og du, babyspråk er ikke sjarmerende.

4) Hvorfor er det så mange jenter som hele tiden skal unnskylde seg for det ene og det andre?
Når noen gir deg et kompliment så er det riktige svaret «takk». Ikke unnskyld deg og ditt arbeid av å ikke være bra eller at presentasjonen din egentlig ikke var ferdig.

Selv om du kanskje forsøker å være beskjeden så undervurderer du deg selv. Er det noe du ikke er helt fornøyd med så ikke påpek de eventuelle feilene eller manglene – gjør det bedre neste gang.

Les om flere jobb- og karrieretips på Adeccos bloggside gratispafyll.no

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.