Den siktede sønnen ble avhørt fredag kveld og ble deretter tatt hånd om av helsevesenet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. De sier mannen forklarte seg greit, men ønsker ikke å gå inn på hva som kom fram i avhøret.

- Etter avhøret ble siktede overtatt av helsevesenet. Vi har bedt en psykiater om å starte undersøkelser for å avklare om han var tilregnelig. Denne undersøkelsen er påbegynt, forteller opplyser May Britt Erstad i politiet under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Fengslingsmøte

Den siktede mannen fremstilles for varetektsfengsling tidlig lørdag ettermiddag. Det er foreløpig ikke kjent hvor lang fengsling politiet vil be om.

Pågripelsen skjedde på adressen der både foreldrene og den voksne sønnen bodde på Kolltveit på Sotra. Politiet fikk melding om saken klokken 17.10

– Vi fant siktede på den aktuelle adressen og de døde like etterpå, opplyste Tore Salvesen i Vest politidistrikt på en pressebrifing klokken 22 torsdag kveld. Salvesen leder distriktets avdeling for vold og seksuallovbrudd. Selve pågripelsen foregikk uten dramatikk.

På pressekonferansen fredag opplyser politiet at de foreløpig ikke vet nøyaktig tidspunkt for drapet, men at obduksjonen vil gi et svaret på det.

– Det skal være avgrenset til rundt på natten, men vi vil ikke gå noe inn på det foreløpig. Vi obduserer nå, og da vil vi få et tydeligere bilde, sier May Britt Erstad i politiet.

Gir ingen detaljer

Torsdag kveld foretok politiet en rundspørring i nabolaget. De sier de begynner å danne seg et godt bilde av hva som har skjedd og hvordan og når ekteparet ble drept. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet foreløpig ikke å gi noen detaljer om hendelsesforløpet eller andre detaljer om etterforskningen.

Åstedet er fortsatt avsperret, og de kriminaltekniske undersøkelsene fortsetter gjennom helgen. I den forbindelse er det opprettet en flyforbudssone, som også gjelder droner.