Gå til sidens hovedinnhold

40 badegjester fikk grønt hår

Hotell krever en kvart million av kommunen på grunn av dårlig vannkvalitet.

Savalen Fjellhotell og Spa synliggjør nå sine kostnader for Tynset kommune etter at vannkvaliteten som leveres fra det kommunale vannverket beviselig har kostet hotellet nesten en kvart million kroner i vår og i sommer, skriver Retten.no

- Vannet er nå bra og bassenget fint, men dette har vært en utfordring i vår og sommer, sier Per Morten Hektoen ved Savalen Fjellhotell og Spa.

Misfargede toaletter og magetrøbbel
Velværebassenget ved hotellet har tidvis måttet holdes stengt som følge av den dårlige vannkvaliteten.

Hotellet peker nå på, i brevs form til kommunen, at det i perioden etter påske fram til midten av august har vært tilbakemeldinger fra gjester om bestikk og servise som oppleves som møkkete. Toalettene har vært misfarget, flisene i velværebassenget er blitt brunaktige, håret på 40 badegjester har blitt grønnfarget. I tillegg har både gjester og ansatte opplevd magetrøbbel. Alt dette som følge av dårlig vannkvalitet ifølge hotell-ledelsen.

- Vi har ved flere anledninger dokumentert dette til Tynset kommune ved å oversende bilder fra både velværebasseng og bilder av bestikk. Vi mener derfor konsekvensene av dårlig vannkvalitet er godt dokumentert og mener derfor det er rimelig at kommunen faktisk dekker disse utgiftene, sier Per Morten Hektoen. Han sier da at de har sett bort fra de indirekte kostnadene dette har medført, skriver avisen.

Omsetningstap på 140.000
Hektoen mener et tidvis møkkete basseng har ført til omsetningstap på 140.000 kroner. Ekstra vask og puss av bestikk, gulvfliser og toaletter i perioden beløper seg til knappe 100.000 kroner.

- Vi forventer i tillegg at kommunen stiller med en teknisk konsulent som går gjennom maskiner og utstyr som har vært berørt av vannet i den aktuelle perioden for å se om det er andre skader som følge av den dårlige vannkvaliteten, sier Hektoen.

Les flere saker fra Retten her

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken