RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40 kilo lettere og dekket av igler

(Thinkstock/Privat)
Sist oppdatert:
Tenåring gikk inn i den australske bushen for å se om han kunne overleve.

(SIDE2): Matthew Allen la ut på hemmelig ekspedisjon i november i fjor. Han forlot hjemmet sitt i Westleigh nord for Sydney uten å fortelle familien om planene sine.

Eksperiment
18-åringen ville se om han kunne overleve i den australske villmarken, uten hjelpemidler. I tett skog skal han ha gjemt seg for turgåere og andre, han ønsket ikke å bli funnet. Politiet tror han kjempet for å holde seg i live, da det var lite vann og nesten ikke noe mat å finne for ham.

I tillegg rammet en intens hetebølge området.

Et under
Etter nesten ni uker i bushen ble han funnet i live, men helsetilstanden hans var da svært dårlig.

Matthew var nesten 40 kilo lettere, dekket av igler, halvblind og med koldbrann. Politiet mener det er et under at den unge mannen klarte å overleve i skogen.

- Han hadde ikke ly og måtte klare seg under eksteme forholdene i de to månedene han var savnet, sier politisjef Glyn Baker, ifølge den britiske avisen Daily Mail. Politiet regnet ikke med å finne tenåringen i live, på grunn av det ekstreme været og forholdene i skogen.

Syk
Lørdag ble han funnet liggende ved en sti, helt utmattet. Matthew klarte ikke reise seg på de koldbranninfiserte føttene, kroppen var dekket av sår etter insektbitt og igler. Han var også svært dehydrert og desorientert.

Politiet sier ifølge den britiske avisen at Matthew lider av en uspesifisert psykisk sykdom. De understreker at han allikevel ikke gikk seg bort, det var med intensjon at han forlot hjemmet sitt.

Nærmiljøet har hatt delte reaksjoner på 18-åringens stunt. Flere stusser over at han ble funnet bare noen kilometer fra hjemmet sitt, mens andre er imponert over at han faktisk overlevde. Politiet tror han ikke ville klart seg særlig mye lenger, på grunn av tilstanden han ble funnet i.

Matthew ligger nå på sykehuset hvor han blir behandlet for skadene etter to strabasiøse måneder utendørs.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere