RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40 kilo slankere med fedmeoperasjon

Foto: Frode Johansen (Ringerikes Blad)
Sist oppdatert:
Sissel Kyta Elnes veide 126 kilo og slet med helseproblemer.

Etter at Sissel Kyta Elnes (40) fra Jevnaker sto fram TV2 med sin historie, har responsen vært enorm, skriver Ringerikes Blad.

- Mobilen min har knela, sier Sissel lattermildt.

Etter at Jevnaker-kvinnen sto fram med sin historie på TV2-nyhetene, fikk hun 30 tekstmeldinger på et kvarter. Det strømmer på med positiv respons på facebookprofilen. Nå håper hun å bidra til at personer som lider av sykelig fedme kan få hjelp raskere.

For ett år siden veide Sissel 126 kilo. Hun hadde prøvd det meste for å gå ned i vekt. Hun slet med diabetes, hadde hjerteproblemer og høyt sykefravær. Men likevel fikk hun beskjed om at det ville ta tre år før hun kunne få fedmeoperasjon ved Aker universitetssykehus.

- Jeg hadde ikke helse til å vente så lenge.

Kvitt helseplager
Eneste løsning var å gå til det private helsevesenet. Det ble ingen billig utvei. Sissels mor måtte pantsette huset sitt for at datteren skulle få ta opp lån til operasjonen, som kostet 138.000 kroner ved klinikken Aleris i Oslo. Ventetiden her var fire uker. Det er nå elleve måneder siden operasjonen. Den var vellykket. I dag har Sissel et friskere og bedre liv, 40 kilo lettere.

- For meg har dette bare vært positivt. Jeg er kvitt helseplagene. Alle blodprøver viser at jeg er frisk som en fisk.

Livskvalitet
I tillegg til en bedre fysisk helse har 40-åringen også fått økt livskvalitet.

- Jeg har mye mer energi. Løper opp trappa i stedet for å ta heisen. Og endelig orker jeg å være med ungene mine i akebakken, sier Sissel, som er mor til tvillinger på fem år.

Hun synes det er skremmende å tenke på hvor mange andre i hennes situasjon som må vente i årevis på å få hjelp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere