Gå til sidens hovedinnhold

40 kvm plankehytte til over millionen

Annet enn antall kvadratmeter fristet ved 70-tallshytta.

En enkel hytte fra 70-tallet på i overkant av 40 kvm, var priset til rundt 550 000 kroner. Nå skal den ifølge kilder Aust Agder Blad har snakket med, blitt solgt for det dobbelte.

Hytta ved Hekkentjenn i Gjerstad i Aust-Agder ligger i meget flott og usjenert terreng og i naturskjønne omgivelser, som det heter i prospektet. Prisantydningen på tomta med fritidsbolig og to uthus var på 550 000 kroner,

Megler Peder Steen i DnB Eiendom, som har vært oppdragsansvarlig for salget, bekrefter at det har vært veldig stor interesse for tomta, som også omfatter en skog.

Ligger flott til
- Hytta ligger flott til og for seg selv ved Hekkentjenn. Og den ekstrem store interessen for eiendommen skyldes nok at det følger 76 mål skogeiendom med. Det har vel vært mellom 15 og 20 interessenter som har vært med i budrunden, men jeg kan ikke si deg hvor mye hytta ble solgt for. Da må jeg har klarsignal fra mange før det kan skje. Men det jeg kan bekrefte er at hytta med skogseiendommen gikk for atskillig høyere pris enn det som var antydet i prospektet, sier Steen til avisen.

Salget er fra et dødsbo, og hytta har 400 meter med privat vei. Det er i overkant av fem kilometer til Jokerbutikken på Røed, og rundt fire kilometer til parkeringsplassen ved Kleivvann.

I kontakt
- Jeg har vært i kontakt med han som har kjøpt hytta, og han har antydet at han måtte opp i “millionen” for å få den. Det er visstnok en vestlending som nå bor i Lillesand som har skaffet seg hytta og eiendommen, sier en person i Gjerstad som ønsker å være anonym.

Ifølge prospektet over salgsobjektet har det ikke vært vesentlige påkostninger de siste årene, skiver AAB.

Hytta er i enkel standard, og ytterkledning må males og fastmalte vinduer løsnes. Videre påpekes det at brannforskrifter må overholdes og at peis, feieluke og vedovn må brannsikres.

Det er fiskemuligheter og oppkjøring av skiløyper i området. Det er også muligheter for leie av jaktterreng av Statskog. På grunn av størrelsen av eiendommen er det, under forutsetning av kommunal godkjenning, muligheter for fradeling av tomter. Hytta ska visstnok, ifølge vår kilde i Gjerstad, ha blitt flyttet fra Vegårshei til Hekkentjenn i sin tid.

Flere nyheter fra Aust Agder får du her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger