RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40 prosent flere Vegvesen-ansatte på seks år

Oslo (NTB): I løpet av seks år har Statens vegvesen fått 40 prosent flere ansatte. Nå gir samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) pålegg om innstramming og effektivisering.

Jernbaneverket har i samme periode økt antall ansatte med 30 prosent. I tillegg til flere ansatte, har bruk av konsulenttjenester skutt i været. Nå krever Arnstad at begge etatene skal bruke pengene mer effektivt, skriver Aftenposten.

Arnstad har i den forbindelse startet et eget program for effektivisering der Statens vegvesen og Jernbaneverket blir pålagt å bli 10-15 prosent mer effektive. Arbeidet starter umiddelbart.

Statens vegvesen har nå fritatt sin regiondirektør i Region Midt fra de vanlige pliktene og i stedet gitt direktøren som oppgave å bruke all tid til å lage et effektiviseringsprogram.

Arnstad avviser at hun har startet programmet som følge av bekymring for at etatene har blitt mye større på kort tid.

- Nei. Det er et behov for å se på den totale effektiviteten i etatene. Jeg tror ikke det blir så mange færre ansatte i etatene i årene fremover. De som er kommet til, er ingeniører og planleggere. Og vi skal planlegge mer og raskere, så jeg tror ikke det blir færre ansatte i etatene, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere