RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 drept siden observatører startet jobben i Syria

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-AFP-Reuters): FN opplyser at 400 er drept siden observatørstyrken kom til Syria. President Bashar al-Assad hevder utenlandske krefter står bak opprøret og lover «terroristene» jernhånd.

- 40 personer er blitt drept hver dag, og til sammen er 400 mennesker blitt drept siden observatørteamet fra Den arabiske liga ankom Syria 26. desember i fjor, opplyste FNs visegeneralsekretær B. Lynn Pascoe under et lukket møte i Sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge kilder AFP har snakket med.

Men president Bashar al-Assad tar ingen selvkritikk. For første gang siden juni talte presidenten offentlig tirsdag. Til stor applaus fra salen på universitetet i Damaskus la Assad ansvaret for volden og uroen på utenlandske krefter og terrorister.

- Terrorismen kan ikke få noen pause - den må slås med jernhånd, sa han.

Seieren for Syria er nær, men folket må holde stand, understreket Assad.

I den nesten to timer lange talen sa Assad at syrerne kan bli bedt om å ta stilling til en ny grunnlov i en folkeavstemning i mars og stemme fram en ny nasjonalforsamling i mai. Presidenten åpner videre for å inkludere «alle politiske krefter» i regjeringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere