*Nettavisen* Nyheter.

400 i fakkeltog til støtte for Einar Gelius

Hamnvik (NTB): Mandag kveld troppet nærmere 400 mennesker opp i et fakkeltog i Ibestad kommune i Troms til støtte for Einar Gelius. Den omstridte presten er eneste søker til sognepreststillingen i Ibestad.

Før mandagens fakkeltog hadde rundt 60 prosent av Ibestads 1.461 innbyggere skrevet under på at de ønsker Gelius som sin nye prest, skriver Vårt Land..

Initiativtaker til fakkeltoget, Willy Arntzen, håpet på at minst 100 møtte opp, men ifølge Harstad Tidende kom det nærmere 400 personer.

- Vi håper at et slikt engasjement lokalt vil gjøre inntrykk på bispedømmerådets medlemmer slik at de går inn for å ansette Einar Gelius som sogneprest i Andørja og Ibestad menigheter, er Arntzens kommentar til oppmøtet.

Menigheten har ikke hatt noen prest på seks måneder, og Gelius, hvis bestefar tidligere har innehatt samme stilling, er overveldet av støtten fra menigheten.

- Jeg er overveldet av takknemlighet for engasjementet de viser. Jeg har aldri opplevd noe lignende og kan heller ikke i farta komme på lignende engasjement i andre søknadsprosesser i landet, sier Gelius til Nordlys. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.