RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 samlet til skrekk-fest

I helgen samles over 400 science-fiction-fans til Norges største fantasi- og skrekkfestival. Hit kommer dansende demoner og blodtørste gotere fra hele landet.

ShadowCon heter festivalen på Blindern i Oslo, som ifølge arrangørene er en opplevelse ulikt det meste annet innen norsk kulturliv.

– Målet med festivalen er at science-fiction-fans skal komme sammen og dele felles interesser. Det er viktig å få frem at det ikke bare er sære, skumle, teite og spesielle folk som er interessert i demoner, vampyrer og annet fantasistoff. Det er helt normale folk som kommer, forteller PR-sjef, Katrine Myra, til TV 2 Nettavisen.

Festivalen er ikke i regi av Universitetet i Oslo, men blir arrangert for åttende år på rad av en privat interessegruppe.

Vampyr-Buffy blir hyllet

I år står ShadowCon i «Buffy the Vampire Slayers» tegn. Den blonde vampyrdreperen, som er et kjent TV3-fjes, blir hyllet med stil og gotisk sjarm.

– Temaet for årets festival er Buffy the Vampire Slayer. Vi har en temarelatert «Stake the Vampire through the Heart»-konkurranse der du kan prøve ut dine egne vampyr-ferdigheter. I tillegg har vi en «Buffy-Sing-A-Long-gig» der publikum synger Buffy-relaterte sanger, i selskap av dansende demoner og flyvende tøykaniner, opplyser Myra.

Goter-pub

Vampyr-fansene vil få mulighet til more seg i en egen «Goth-pub», i tillegg til at en rekke filmer og serier, foredrag, auksjoner og kostymeball står på programmet.

– Interessen er stor. Det er lite å tilby science-faction-fans i Norge utenom ShadowCon-festivalen. I år er 40 prosent av deltakerne jenter. Til og med moren min kommer, sier Myra.

Festivalen vil vare fra torsdag ettermiddag til søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere