Gå til sidens hovedinnhold

400 samlet til skrekk-fest

I helgen samles over 400 science-fiction-fans til Norges største fantasi- og skrekkfestival. Hit kommer dansende demoner og blodtørste gotere fra hele landet.

ShadowCon heter festivalen på Blindern i Oslo, som ifølge arrangørene er en opplevelse ulikt det meste annet innen norsk kulturliv.

– Målet med festivalen er at science-fiction-fans skal komme sammen og dele felles interesser. Det er viktig å få frem at det ikke bare er sære, skumle, teite og spesielle folk som er interessert i demoner, vampyrer og annet fantasistoff. Det er helt normale folk som kommer, forteller PR-sjef, Katrine Myra, til TV 2 Nettavisen.

Festivalen er ikke i regi av Universitetet i Oslo, men blir arrangert for åttende år på rad av en privat interessegruppe.

Vampyr-Buffy blir hyllet

I år står ShadowCon i «Buffy the Vampire Slayers» tegn. Den blonde vampyrdreperen, som er et kjent TV3-fjes, blir hyllet med stil og gotisk sjarm.

– Temaet for årets festival er Buffy the Vampire Slayer. Vi har en temarelatert «Stake the Vampire through the Heart»-konkurranse der du kan prøve ut dine egne vampyr-ferdigheter. I tillegg har vi en «Buffy-Sing-A-Long-gig» der publikum synger Buffy-relaterte sanger, i selskap av dansende demoner og flyvende tøykaniner, opplyser Myra.

Goter-pub

Vampyr-fansene vil få mulighet til more seg i en egen «Goth-pub», i tillegg til at en rekke filmer og serier, foredrag, auksjoner og kostymeball står på programmet.

– Interessen er stor. Det er lite å tilby science-faction-fans i Norge utenom ShadowCon-festivalen. I år er 40 prosent av deltakerne jenter. Til og med moren min kommer, sier Myra.

Festivalen vil vare fra torsdag ettermiddag til søndag.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft