Gå til sidens hovedinnhold

4000 kjæledyr dumpes

Jula er høysesong for dyremishandling.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Den britiske dyrebeskyttelsen har offentliggjort en rekke utrolige grunner de har fått fra dyreeiere som dumper hunden sin i jula. De ønsker å sette fokus på den meningsløse bruk og kast mentaliteten mange dyreeiere fortsatt har, skriver Telegraph.

Les også: - Det er ikke min feil

Stort problem
I Norge dumpes det også mange dyr til dyrebeskyttelsens store fortvilelse.

-Dessverre ser vi også her i Norge at familiedyr er uønsket. Det gjelder nok ikke bare ved juletider, men ellers i året også, og hjemløse dyr er nå et stort problem, sier Linda Rognli, redaktør i dyrebeskyttelsens medlemsblader, til Nettavisen.

Rognli mener det er mange dårlige forklaringer blant dyreeiere.

- Noen ganger får man svært dårlige forklaringer som at «vi skal på ferie og ingen kan passe dyret» eller at man ikke visste hvor mye ansvar og jobb det følger med å ha dyr, og nå «orker de ikke mer», fortsetter Rognli.

Les mer fra Dittdyr.no:

Redd slanger? Hit bør du ikke dra

Nyttårsmareritt

For et hundeliv!

Dumpes
Enda oftere er det tilfellet at dyrene bare dumpes.

-Dyr som kaniner blir funnet forlatt i esker og bur utenfor butikker eller på andre offentlige steder, katter blir forlatt, og her er dessverre folk av den oppfatning at katter klarer seg selv, noe de absolutt ikke gjør. De går derimot en forferdelig skjebne i møte som hjemløs med sykdom, skader, matmangel og frost, fortsetter Linda Rognli.

I Norge omplasseres omtrent 4000 dyr hvert år.

Kampanje
I Storbritannia har det vært en kampanje for å få folk til å avstå fra å gi dyr i julegave. I 1978 ble 20 prosent av alle hunder gitt i julegave, mens dette tallet nå er på 2 prosent. Den norske dyrebeskyttelsen advarer også folk mot å gi dyr i julegave.

- Man skal tenkte seg nøye igjennom før man går til anskaffelse av et dyr, både på egne og andres vegne, avslutter Linda Rognli.

Kommentarer til denne saken