RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJØRERUTE: Kolonnekjøring fra Oslo til Nordkapp starter 24. juli 2015. Christian Martinsen (innfelt) er en av hovedarrangørene.
KJØRERUTE: Kolonnekjøring fra Oslo til Nordkapp starter 24. juli 2015. Christian Martinsen (innfelt) er en av hovedarrangørene. Foto: Privat/ON2015.no

4000 personer har meldt seg på kolonnekjøring langs E6

Sist oppdatert:
- Det kommer til å bli kaos langs veien.

(Nordlys): - Alt ble mye større enn forventet, sier Christian Martinsen (26), som er en av hovedarrangørene bak eventen Oslo-Nordkapp 2015.

4000 har meldt seg på kolonnekjøring fra Oslo til Nordkapp neste sommer. Det som begynte med en interessemelding på Facebook etter at kameratene Tony Edvardsen (27) og Ole Sandvoll (24) fra Jessheim så filmen Børning på kino, har nå fått voldsom oppmerksomhet. Nå arrangerer de tre race sammen.

- Plutselig smalt det. Vi tenkte kanskje det kom til å være rundt 100 stykker som meldte interesse, men nå som det er så mange, så regner vi med at det kommer til å dukke opp endel, sier Martinsen, som er fra Ås.

Kaoskontroll

- Vi starter på Tyrigrava utenfor Oslo. Vi skal kjøre i kolonne hele veien, med totalt syv stopp på veien, der folk kan hive seg på turen, sier Martinsen.

Stoppene er Lillehammer, Dovre, Trondheim, Mo i Rana, Bognes og Alta, før Nordkapp.

- Hovedutfordringen blir nok på fergeleiet i Bognes, men vi er i dialog med fergeselskapet for å få til en ordning. Vi venter fortsatt på svar fra de.

- Det kommer til å bli kaos langs veien, men i organisert form, sier han.

Det er gratis å være med på turen, men deltagere må dekke drivsstoff og andre utgifter som mat og overnatting selv.

- Vi har satt opp én overnatting på Mo i Rana, men det kan komme endringer alt ettersom hvor mange vi blir. Håpet var å få til en overnattingsløsning på ACR, men vi vet ikke ennå, sier Martinsen.

Framme i Nordkapp kommer det til å være prisutdeling, men det hemmeligholdes foreløpig.

- Vi har noen idéer til prisutdeling i ulike kategorier, mer kan jeg ikke si om det, sier Martinsen lurt.

På eventen understreker arrangørene at det ikke er snakk om et kappløp, og de forventer at alle skal kjøre forsvarlig.

Stort engasjement

Martinsen forteller at selv om det er over 4000 påmeldte på Facebook-eventen, skal de få i gang et oversiktlig system for bedre oversikt på egen hjemmeside. Den kom opp på mandag.

- Vi skal sette i gang hovedregistrering på vår nettside fra og med 1. januar 2015. Da får man et registreringsnummer som legges inn i vårt system, så vet vi til enhver tid hvor mange som er med, sier han.

- Vi skal ha et møte med en mulig hovedsponsor, men hvem det er holdes også hemmelig fram til vi vet mer.

Martinsen forteller at de ønsker å få til et samarbeid med Trygg Trafikk og politiet for å gjøre gjennomføringen bedre.

- Dette er ting vi kommer til å organisere over nyåret. Det samme vil vi gjøre med frivillige, vi trenger noen til alle stoppene, og noen til selve turen. Det er ennå en del som gjenstår, sier han.

Les flere saker på Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere