RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40.000 bortføringer i Colombia

Bogota (NTB-AFP): En ny studie viser at mellom 1970 og 2010 ble i gjennomsnitt 1.000 mennesker årlig bortført i Colombia.

Rapporten som ble offentliggjort torsdag er det første forsøket på å tallfeste kidnappingene i landet mellom 1970 og 2010. Studien viser at minst 39.058 personer ble bortført i landet i løpet av de 40 konfliktfylte årene.

- Vi er overbevist om at denne studien er en måte å gi ofrene en stemme, sier forfatterne av rapporten, som påpeker at man ikke kan vite med sikkerhet hvor mange bortføringer det faktisk har vært.

Forfatterne mener rapporten viser det beste tilgjengelige anslaget av hvor mange som ble rammet av bortføringsbølgen på siste halvdel av 1990-tallet.

Mens bortføringene av utlendinger fikk størst oppmerksomhet i mediene, viser rapporten viser at det typiske offeret var en voksen mann bosatt på landsbygda. Kun tre prosent av de som ble bortført var utlendinger.

Ofrene ble holdt for å kreve løsepenger, og ble levert tilbake til sine familier etter alt mellom en dag til en måned. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere