RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400.004 norske nettsteder

Sist oppdatert:
Antall norske nettsteder vokser med stor fart.

Norid, organisasjonen som har ansvaret for det norske toppdomenet .no, melder nå at antall domener under dette toppdomenet nå har passert 400.000, og er i skrivende øyeblikk 400.004.

Kraftig vekst
Vi må ikke lenger tilbake enn 2005 for å se at antall domener her passerte 250.000, og bare siste døgn har det blitt registrert 290 norske domenenavn.

Og skal vi tro Norid kommer veksten bare til å fortsette. Årsaken er at det fortsatt er mange virksomheter som ikke har sine egne nettsider.

- Ut fra dagens forutsetninger tyder alt på at vi fortsatt vil oppleve sterk vekst, sier Hilde Thunem, daglig leder i Norid, i en pressemelding.

Høy kvalitet
Det norske toppdomenet er et av de få i verden som kun bedrifter kan registrere, og det har gitt domenet et kvalitetsstemepel i verden. Sikkerhetsgiganten McAfee rangerte nettsteder som var registrert under .no-domener som de sikreste i verden, sammen med nettsteder fra Finland, Japan og Columbia, som også fører større eller mindre kontroll med hvem som får registrere en adresse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere