RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

41-åring dømt etter dødskrasj på E18

DØDSKRASJ I SMUGLERBIL: 41-åringen var Polen hadde en last som veide 1494 kilo i bilen da ulykken skjedde. Lasten bestod av 257 flasker brennevin og 2371 bokser øl. Han var også påvirket av hasj og amfetamin da han kjørte bilen.
DØDSKRASJ I SMUGLERBIL: 41-åringen var Polen hadde en last som veide 1494 kilo i bilen da ulykken skjedde. Lasten bestod av 257 flasker brennevin og 2371 bokser øl. Han var også påvirket av hasj og amfetamin da han kjørte bilen. Foto: Gunnar Larsen
Mannens bil var fylt med 1,5 tonn smuglervarer da han forårsaket en massekollisjon. Nå er han dømt for uaktsomt drap.

(Drammens Tidende): Rett før klokken 06.30 torsdag 11.april mistet en polsk mann kontrollen over personbilen han kjørte på E18 ved Lierskogen. Mannens bil traff siden på en semitrailer, slik at traileren kom over i motgående kjørebane og frontkolliderte med en personbil. Føreren av denne personbilen omkom momentant.

En annen bilist ble hardt skadet og fikk hjerneblødning i den voldsomme kollisjonen. Ytterligere to biler fikk materielle skader i massekollisjonen på E18.

1,5 tonn smuglervarer
Den polske 41-åringen var påvirket av amfetamin og hasj på ulykkestidspunktet. Bilen han kjørte var fylt med 257 flasker brennevin og 2371 ølbokser. Til sammen veide smuglervarene 1494 kilo. Politiet mener narkorus og overlast var årsaken til ulykken.

Den polske sjåføren ble tiltalt for uaktsomt drap etter en massekollisjon på E18. Onsdag kom dommen. Mannen ble dømt til fengsel i tre år og åtte måneder.

Mannen er også fradømt førerkortet for alltid. 41-åringen, som har kone og fire barn i Polen, ble dømt til å betale erstatning til fornærmede og de etterlatte.

2.000 kr. for smuglerjobben
Tiltalte har erkjent straffskyld, og retten mener han påtok seg å kjøre bilen med smuglervarer fra Oslo til Haugesund for 2.000 kroner.

Han begynte kjøringen tidlig på morgenen den 11. april, etter å ha fått klarsignal fra oppdragsgiveren.

Kvelden før hadde han drukket et par drinker og røyket en joint med hasj. Tre dager tidligere hadde han tatt 1 1/2 gram amfetamin.

I dommen står det at tiltalte var klar over at han ikke burde kjørt, men at han ikke følte seg full. Blodprøven viser at han var påvirket av narkotiske stoffer tilsvarende en promille på 1-1,5.

Speedometeret virket ikke
I avhør har han også forklart at han ikke var sikker på hvilken hastighet han hadde fordi speedometeret på bilen ikke virket.

Hastigheten skal ha vært omtrent 120 km/t da han kjørte forbi vogntoget.

Øl under pedalen
Da 41-åringen begynte forbikjøringen fløy det øl fremover i bilen.

Mannen har forklart at han fikk panikk og forsøkte å bremse, men at han ikke klarte det fordi det var øl under bremsepedalen. Da mistet han kontrollen og slo inn i vogntoget.

Tre år og åtte måneder
Etter dette sier han at han ikke husker mer fra ulykken. Han forlot ulykkesstedet og gjemte seg i en garasje. Da han så et helikopter over området tenkte han at noen hadde omkommet. 41-åringen tok deretter en sykkel fra garasjen og syklet bort, men ble stoppet av politiet.

Dommen på tre år og åtte måneders fengsel var det samme som aktor la ned påstand om i rettssaken.

41-åringen er nedbrutt
Mannens forsvarer, Kjetil Magnus Berg, sier hans klient er nedbrutt over den bunnløse sorgen hans dumskap har påført andre.

— Han har hele tiden vært innstilt på å ta den straffen retten bestemmer, og straffen er omtrent som forventet. Også oppreisningen til de etterlatte er på et fornuftig nivå, sier Berg til dt.no.

Denne saken er levert av Drammens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere