*Nettavisen* Nyheter.

41-åring dømt for vold og voldtekt

Vadsø (NTB): En 41 år gammel mann er i Øst-Finnmark tingrett funnet skyldig på alle tiltalepunkter i en sak som omfattet vold, trusler, voldtekt og frihetsberøvelse.

Mannen er blant annet dømt for gjentatte voldtekter av sin tidligere samboer og gjentatte tilfeller av seksuelle overgrep mot sin sønn som ikke var mer enn mellom tre-fire og seks år gammel da overgrepene fant sted, skriver avisa Finnmarken.

Han er også dømt for å ha utøvet vold mot og truet en annen kvinne, samt holdt henne innesperret et døgn.

41-åringens samboer fra 1998 til 2002 har fått påvist posttraumatisk stressyndrom og er tilkjent til sammen 530.000 kroner i erstatning. Sønnen er tilkjent 200.000 kroner i oppreisning.

Øst-Finnmark tingrett har ennå ikke tatt stilling til straffutmålingen. Årsaken er at bevisene som ble lagt fram i saken, førte til at retten fant det nødvendig å vurdere hvorvidt vilkårene for å dømme 41-åringen til forvaring er til stede. En rettspsykiatrisk undersøkelse skal derfor gjennomføres og resultatet skal legges fram 15. februar neste år. Først i uke 15 starter hovedforhandlingen om selve straffespørsmålet opp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.