RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

42 digre, flate tommer

(Philips)
Sist oppdatert:
Det har så langt ikke vært så mange LCD-TV-er i de store størrelsene på det norske markedet. Segmentet over 30 tommer har hittil vært dominert av plasmaskjermene. Det har Philips nå tenkt å gjøre noe med, og lanserer tre spennende, nye modeller.

32, 37 og helt opp til 42 tommer er i løpet av mai måned på tur ut i det norske markedet, men dette er ikke hvilke som helst slags TV-er.

Ikke nok med at det er snakk om store, flate LCD-TV-er, de nye skjermene har tilnavnet Ambilight fordi lysrør på baksiden av TV-en lyser opp veggen bak i en farge du selv velger.

Med litt lys rundt skjermen slapper øynene bedre av når du ser TV, og fargen kan tilpasses det du ser på. Er det fotballkamp kan du for eksempel velge grønt bakgrunnslys, eller ser du en romantisk film kan du ha en soft rosafarge for å matche stemningen i filmen.

Bakgrunnslyset kan også være tent selv om TV-en er slått av, slik at fjernsynet fungerer som en lampe i rommet.

De nye LCD-TV-ene har en betraktningsvinkel på 176 grader både vannrett og loddrett, så alle i stuen skal kunne se bildet i tilfredsstillende kvalitet. Responstiden er under 12 millisekunder, så du får et sylskarpt bilde selv om motivene er i bevegelse.

Fordelen ved LCD framfor plasma er først og fremst lengre holdbarhet, men også lavere vekt og langt mindre strømforbruk. En LCD-skjerm har også høyere oppløsning enn plasmaskjermer i samme størrelser.

Men du må betale for herligheten.

- 42-tommeren kommer til å koste rundt 75.000 kroner, sier produktsjef i Philips Norge, Ingar Holtmon, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere