*Nettavisen* Nyheter.

42 døde etter jordskjelv

Foto: ARYA DIPA (EPA)

Myndighetene i Indonesia har ennå ikke full oversikt over skadeomfanget etter det kraftige jordskjelvet onsdag. Tallet på døde stiger.

02.09.09 22:15

Minst 42 mennesker er døde etter det kraftige jordskjelvet på Indonesias hovedøy Java onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Mer enn 300 er skadd. Tusenvis er tvunget til å evakuere og mer enn 1300 hjem er ødelagt, ifølge myndighetene. Lokale medier oppgir at 3500 hjem er lagt ødelagt.

Myndighetene i Indonesia sier de venter at dødstallene vil stige. I en landsby i Cianjur-distriktet, 100 kilometer sør for Jakarta, er 42 mennesker savnet etter et jordskred. 10 døde er hentet ut av skredet, ifølge AP.

7 på Richters skala
Jordskjelvet, som inntraff klokka 09.55 norsk tid, ble målt til 7 på Richters skala, ifølge US Geological Survey. Bygninger ristet i hovedstaden Jakarta på nordvestkysten av Java, og boliger ble lagt i ruiner nær skjelvets senter vest på øya, melder Reuters.

Ikke full oversikt
Myndighetene sier de ennå ikke har full oversikt over ødeleggelsene etter skjelvet.

- Kommunikasjonen med kystområdene er brutt, så vi vet ikke hvordan forholdene er der. Vi har ikke fått noen rapporter fra disse områdene, selv om vi antar at dette er de som er hardest rammet. Det er sannsynlig at dødstallene vil øke, sier Priyadi Kardono, en talsmann for sentrale myndigheters krisehåndtering.

Helseministeren sier de sender medisinske team til det rammede områdene. Det statlige nyhetsbyrået Antara rapportere om landsbyboere som ryddet i sammenraste bygninger på jakt etter overlevende og døde.

- La på sprang
- Mange hjem er fullstendig ødelagt, sier Edi Sapuan i landsbyen Margamukti, ikke langt fra Tasikmalaya. - Bare trehus står igjen. Mange landsbyboere er skadet, dekket med blod.

- Vi la på sprang da skjelvet inntraff. Fem minutter senere hadde huset mitt rast sammen, sier Edi til Reuters.

Annonsebilag