RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

42 pågrepet etter lynsjing av mistenkt voldtektsmann i India

42 PÅGREPET: Folkemengden omringer den nakne og blodige voldtektsmistenkte (sensurert). Mange av dem ler og tar bilder av 35-åringen som til slutt døde av skadene. Nå er 42 pågrepet etter lynsjingen.
42 PÅGREPET: Folkemengden omringer den nakne og blodige voldtektsmistenkte (sensurert). Mange av dem ler og tar bilder av 35-åringen som til slutt døde av skadene. Nå er 42 pågrepet etter lynsjingen. Foto: Caisii Mao (Afp)
Sist oppdatert:

42 personer er pågrepet i India etter at en voldtektsmistenkt mann ble dratt ut fra cella si og lynsjet, opplyser indisk politi.

De 42 er siktet for opptøyer, ildspåsettelse og ulovlig samling.

Pågripelsene skjedde etter at en rasende mobb på flere tusen mennesker torsdag angrep fengselet i Dimapur i delstaten Nagaland nordøst i India, der en voldtektsmistenkt mann satt fengslet.

Les mer: Mistenkt voldtektsmann dratt ut av fengsel og drept av folkemengde

35-åringen ble dratt ut av fengselet, kledd naken og banket til døde med stokker, før han ble hengt opp i et klokketårn. Mannen var blitt pågrepet og fengslet i februar etter anklager om at han hadde voldtatt en 19 år gammel kvinne en rekke ganger.

– Noen av de 42 pågrepne var direkte involvert i lynsjingen og vil bli siktet for dette i tillegg, opplyser politisjefen i Dimapur, Wabang Jamir.

Kvinnen døde av skadene, og saken skapte voldsomme reaksjoner og satte vold mot kvinner på dagsordenen i India. Samtidig pågår det en voldsom debatt i India etter at myndighetene la ned forbud mot å vise en dokumentar om gjengvoldtekten av en ung student på en buss i New Delhi i 2012. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere