Gå til sidens hovedinnhold

42 pågrepet i sex-razzia i Stockholm

Svensk politi har pågrepet 42 mistenkte sexkjøpere i Stockholm den siste uka, skriver Expressen.

Et høyhus på Södermalm, med over 400 studentboliger, har ifølge avisen vært åsted for omfattende bordellvirksomhet i flere år.

Det har også vært drevet slik virksomhet i et hotell i Gamla stan, samt på flere andre adresser i bydelene Södermalm og Kungsholmen.

- Til tross for oppmerksomheten rundt arrestasjonen av en viss offentlig person tidligere i vår, har dette ikke hatt noen langsiktige effekter, sier etterforskingsleder Simon Häggström til Expressen.

Les også: Svensk programleder fikk sparken etter sexkjøp

Avisen har kartlagt omfanget av virksomheten og fant at minst 80 kvinner selger sex fra ulike adresser i den svenske hovedstaden.

De fleste kvinnene kommer fra Romania og Nigeria, men det er også avdekket at kvinner fra land som Hviterussland, Polen, Ukraina, Russland, Spania, Chile, Ecuador, Colombia og Kenya selger seksuelle tjenester i Stockholm.

Virksomheten synes ikke å ha avtatt til tross for at svensk politi i vår gjennomførte en storaksjon og pågrep 68 sexkjøpere.

- Konklusjonen etter denne aksjonen er at handelen av kvinnekropper blomstrer og genererer store penger til kriminelle kretser, sier Häggström.

De pågrepne får bøter, og de som nekter å betale må møte i retten. Det er både unge og gamle blant dem, og de kommer fra alle samfunnsklasser, opplyser politiets innsatsleder Linnea Horgby.

Les også: Fritt frem for sex-salg i Sveits - men dette blir stadig forbudt

Les også: Prostituerte dømt til fengsel for tyveri fra mann

Kommentarer til denne saken