RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

42 personer pågrepet i narkorazzia

Sist oppdatert:
Politiet har gjennomført en samordnet narkotikaaksjon i Jæren, Sandnes og Stavanger.

Rogaland politidistrikt har i løpet av dagen gjennomført en samordnet narkotikaaksjon i driftsenhetene Jæren, Sandnes og Stavanger. Fra politiet deltok 66 polititjenestemenn/kvinner og to narkotikahunder, samt at det ble gitt bistand med hundepatrulje fra Kriminalomsorgen, opplyser politiet i en pressemelding.

- Vi har pågrepet 42 personer som er i spennet fra 15 år til 53 år. Men det var de unge som var målgruppen for denne aksjonen, sier politistasjonssjef ved Sandnes politistasjon, Odd Tveit Jørgensen, til Nettavisen.

- Ikke overraskende
I løpet av dagen er det ransaket på cirka 35 adresser.

- Det er første gang at vi har hatt en så stor aksjon på lang tid. Vi har hatt mindre aksjoner i Sandnes, men nå var det hele politidistriktet. Dette er veldig alvorlig, men ikke overraskende. Vi vet at det er mye bruk av narkotika og at det skjer mye i disse miljøene som vi ikke har oversikt over, sier Jørgensen.

Aksjonens formål har vært å forebygge nyrekruttering til narkotikamiljøer, og rettet seg derfor spesielt mot unge brukere og nyetablering av grupper.

- Disse pågrepne er stort sett løslatt etter avhør, så er det opp til påtalemyndigheten å avgjøre hva som skjer videre med dem. De med mindre beslag vil nok bli bøtelagt, sier han.

- Kan ødelegge fremtidige karrierer
Jørgensen vil også understreke at en registrering av narkotikalovbrudd på rullebladet kan ødelegge for ungdommers fremtidige karrierer.

- Nå håper jeg ungdommene tenker seg om to ganger.

Så langt har politiet gjort beslag av hasj (635 gram), amfetamin (515 gram), heroin (21 gram), samt mindre mengder tabletter som Ritalin, Rivotril og Sobril.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere