RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

42 terrordømte henrettet i Irak på en uke

Bagdad (NTB-AFP): Til tross for sterke internasjonale protester, har Irak i løpet av den siste uken henrettet 42 dødsdømte fanger.

- Justisdepartementet har i løpet av den siste uken fullbyrdet dødsstraffene for 42 straffedømte, deriblant en kvinne. Alle var dømt for terrorforbrytelser, opplyste departementet torsdag. Vedlagt uttalelsen var et bilde av en renneløkke på svart bakgrunn.

Både FN og flere internasjonale menneskerettsorganisasjoner fordømmer både de siste henrettelsene og Iraks opptrapping av bruk av dødsstraff. FNs Irak-kontor (UNAMI) oppfordrer myndighetene til å umiddelbart stanse gjennomføringen av dødsstraffer.

Med de siste henrettelsene, har minst 132 personer blitt henrettet i Irak hittil i år. Til sammenligning ble til sammen 129 mennesker henrettet i landet i hele 2012.

Irakiske justismyndigheter forklarer økningen med den kraftig stigende voldsbruken i landet de siste årene. Over 4.900 har blitt drept som følge av sekterisk vold hittil i år, ifølge beregninger fra nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere