RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

43 prosent er skuffet over været

Foto: Solum, Stian Lysberg (NTB scanpix)
Under halvparten av Norges befolkning sier de er misfornøyd med sommerværet.

Det er reisesøkemotoren Dohop.no som har fått InFact til å gjennomføre undersøkelsen av nordmenns tilfredshet med sommeren vær.

I undersøkelsen svarte 43 prosent av nordmenn at de er skuffet over det norske sommerværet. 37 prosent svarer at de stort sett er fornøyd med været, mens 20 prosent svarte at de ikke vet.

Det er forskjell mellom menn og kvinner i dette spørsmålet. Undersøkelsen viser at kvinner er litt mer misfornøyde - 47 prosent av kvinnene er skuffet, mot bare 39 prosent av mennene.

Kvinner mer misfornøyde
- Jeg tror at kvinner, spesielt i de nordiske landene, ser fram til en varm og god sommer etter en kald vinter. De gleder seg å være ute i solen, ta på seg lette sommerklær og sole seg -- mens menn, i mindre grad, tenker på dette, sier Kristjan G. Bjarnason, administrerende direktør i Dohop.no.

Enda større er forskjellene mellom aldersgruppene i dette spørsmålet.

Blant de mellom 18 til 29 år og 30 til 44 år, svarer henholdsvis, 48 prosent og 54 prosent at de som oftest er skuffet over det norske sommerværet. Blant de over 65 år, sier bare 28 prosent at de er skuffet.

Ser man på de ulike landsdelene er det vestlendingene som er minst fornøyd med været. Her svarer 61 prosent at de er skuffet. I Midt-Norge er 49 prosent som oftest er skuffet, mens bare 18 prosent av befolkningen i Nord-Norge er skuffet over sommerværet. I Oslo er derimot 37 prosent stort sett skuffet over sommerværet.

Vant til dårlig vær
- I utgangspunktet pleier de fra Nord-Norge og de fra Vestlandet og svare ganske likt på undersøkelser som gjelder livsstil, men i dette tilfellet ligger de langt fra hverandre på et spørsmål vi trodde de ville svare nokså likt på. Vi er derfor litt usikre på hva årsaken til dette kan være, sier Bjarnason, og fortsetter:

Klimaet i Nord-Norge er nokså hardt året rund, og er kjent for forholdsvis dårlige somrer og lange vintre. Ettersom de i nord ikke forventer en like god sommer som de i sør, kan det være at folk har vent seg til det, og dermed gjort seg selv og sin livskvalitet mindre avhengig av hvordan været er, sier han, og legger til:

- En annen mulighet er at vestlendinger sammenligner seg mer med- og er mer orientert mot Østlandet, og at de derfor har høyere forventninger til sommerværet enn hva som er realistisk. Dette blir uansett bare en teori fra vår side, spesifiserer Bjarnason.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere