RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Luksusleiligheten ligger i denne bygningen, midt i arbeidsplassen til de prostituerte i Bergen sentrum.
Luksusleiligheten ligger i denne bygningen, midt i arbeidsplassen til de prostituerte i Bergen sentrum. Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

43.000 per kvadrat i «strøket»

Sist oppdatert:
Nylig bladde en ukjent kjøper opp 5,5 millioner kroner for 128 kvadratmeter midt i Bergens horestrøk.

Leiligheten ble i salgsannonsen hos Aktiv Eiendomsmegling beskrevet som en luksusleilighet med ubetalelig utsikt over innseilingen til Vågen. Bygningen ligger like i vannkanten med flotte solforhold på baksiden av huset. Men like utenfor dørstokken på forsiden av huset, går man rett inn i «butikken» til de prostituerte i Bergen.

Ren luksus
Men det tvilsomme strøket til tross, prisantydningen lå på 5,4 millioner kroner. Etter en fellesvisning og en privat visning var den solgt til 5.560.000 kroner.

Den nye eieren kan kose seg med to soverom, moderne Sigdal kjøkken, stor stue, enormt bad med italienske fliser på gulv og vegger, vaskerom og to boder over 128 kvadratmeter boareal. Utenfor balkongdøren henger en glassinnfelt og flislagt altan på 21 kvadrat.

Uenig i karakteristikk
Bygget ligger i C. Sundtsgate, som i åresvis har vært kjent som gaten der man kan kjøpe sex i Bergen. Når mørket senker seg, blir gaten omdannet til det desidert største kjønnsmarkedet i byen, der de mest rusbelastede prostituerte selger tjenestene sine. Narkotikaomsetningen er også høy i området. Men eiendomsmegler Eirin Hågensen Drønen, som solgte leiligheten, er helt uenig i at den karakteristikken fortsatt er gjeldende.

- Det er helt feil. Området rundt C. Sundtsgate er blitt kraftig forbedret de siste årene, hvor både Hotell Admiral og velrenommerte advokatfirmaer har etablert seg. Dermed har også prisene på leiligheter i nabolaget steget i takt med forbedringen. Dessuten er utsikten på baksiden av huset en av de beste i byen. Nordnes er blitt et svært attraktivt område å kjøpe leilighet i, og den kriminelle trafikken har forflyttet seg til et helt annet område, sier Drønen til iBergen.no.

Flere til samme pris
Hun understreker at kjøperen av luksusleiligheten er svært fornøyd med kjøpet.

Flere leiligheter i samme bygg er også til salgs hos andre eiendomsmeglere. Alle sammen med en prisantydning i samme prisklasse som denne leiligheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere