RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

44 døde i flystyrt - 10-åring overlevde

Foto: Russiske myndigheter (Ap)
Sist oppdatert:
Passasjerflyet fra Russair styrtet ved en motorvei natt til tirsdag.

Passasjerflyet fra Russair var på vei fra Domodedovo-flyplassen i Moskva til Petrozavodsk, da det styrtet om lag en kilometer før landing på Besovets-flyplassen, skriver det russiske nettstedet Ria Novosti.

Petrozavodsk er hovedstaden i den autonome russiske republikken Karelen.

Åtte overlevde
Det var 52 personer om bord i Tu-134-flyet da det styrtet. Ifølge en talskvinne fra det russiske krisedepartementet var det 43 passasjerer og et mannskap på ni. 44 skal ha omkommet i styrten, mens åtte overlevde og ble brakt til sykehus i Petrozavodsk med skader. Av de overlevende skal det blant annet være en 10 år gammel gutt, hans søster (14) og mor og en kvinnelig flyvertinne.

Alle er kritisk skadd og blir behandlet for omfattende brannskader.

Det var vitner på stedet som hentet ut de første overlevende fra det brennende flyvraket.

- Jeg bar tre mennesker ut av vraket. Det var enten en jente eller en kvinne. Det er vanskelig å si, men hun var lettere enn en mann, forteller et vitne til Russia Today.

Svenske blant de omkomne
Blant de omkomne skal det ha vært en svensk statsborger, en mann i 40-årene, skriver Aftonbladet.

- Vi har fått bekreftet at mannen stod på passasjerlisten, sier Tobias Nilsson ved det svenske utenriksdepartementets pressetjeneste til avisen.

- Ingen nordmenn om bord
I morgentimene tirsdag har Utenriksdepartementet i Norge ikke mottatt meldinger om at nordmenn skal være involvert i ulykken:

- Utenriksdepartementet har ikke fått informasjon som tilsier at det skal ha vært nordmenn om bord på flyet, opplyser pressevakt ved UD, Mathias Rongved, til Nettavisen.

Flyet skal ha krasjet på en motorvei og kløyv i flere deler før det tok fyr.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Men det spekuleres på om det kan ha vært vær eller problemer med landingslysene som kan ha forårsaket ulykken.

Se video fra ulykkesstedet fra AP under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere