*Nettavisen* Nyheter.

45 av 48 voldtekts- mistenkte er utlendinger

SLOTTSPARKEN: Forrige helg ble en kvinne voldtatt her, 50-100 meter inn i Slottsparken, i nærheten av Henrik Ibsens gate. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Bare én av gjerningsmennene bak overfallsvoldtekter i Oslo er med sikkerhet etnisk norsk.

27.10.11 07:31

45 av minst 48 gjerningsmenn bak overfallsvoldtekter i Oslo i år beskrives av ofrene som «mørkhudede». Bare én av dem er med sikkerhet etnisk norsk, skriver Aftenposten.

Ifølge politioverbetjent Kari-Janne Lid, beskriver ofrene i hovedsak gjerningsmennene som «mørkhudede», og bare tre beskrives som «hvite», der én med sikkerhet er etnisk norsk.

- Bare syv overfallsvoldtekter er oppklart. Derfor må vi i stor grad basere oss på ofres og vitners beskrivelse av disse gjerningspersonene. Ett av unntakene er én nordmann, han har vi DNA-treff på, sier Lid til avisen.

Oslo verst på overfallsvoldtekter
Den norske hovedstaden er versting sammenlignet med Stockholm og København. Ferske tall NRK har hentet ut fra politidistriktene i hovedstedene, viser at økningen i antall anmeldte voldtekter i den norske hovedstaden har økt med over 84 prosent over en tiårs periode. Økningen innebærer alle typer voldtekt, og viser en økning på 20 prosent bare på de siste tre årene.

Man må samtidig ta høyde for at mørketallene er høye, skriver nettstedet. Tendensene i Stockholm og København går imidlertid i motsatt retning, og tallene er mer oppløftende. I Sverige finnes ingen fersk statistikk over overfallsvoldtekter, da politiet ikke benytter begrepet. Men for den tilsvarende termen utendørsvoldtekt, er status en økning på 15 tilfeller fra samme periode i år.

Nedgang i København
I København har antall voldtekter gått noe ned fra 2008, fra 49 sammenlignet med 44 i 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag