*Nettavisen* Nyheter.

45 sivile drept i angrep mot IS

45 sivile er drept og 175 såret. Samtidig meldes det at en IS-utnevnt guvernør er drept.

26.12.14 12:18

Det er meldt om minst 45 drepte sivile og 175 såret, etter at syriske fly angrep en by i Nord-Syria som er under IS' kontroll.

Helikoptre og jagerfly slapp tønnebomber på boligområder og industrisoner i byene al Bab og Qabaseen, nordøst for Aleppo, torsdag og natt til fredag, ifølge lokale vitner og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Et lokalt vitne i Qabaseen, Yousef Al-Saadi, sa at det ikke var noen væpnede grupper i området da markedet ble angrepet.

Minst 110 sivile

Syriske medier meldte ingenting om angrepet på al Bab, en by på 100.000 innbyggere som har vært mål for en rekke angrep siden offensiven mot IS ble trappet opp.

Ifølge SOHR har syriske regjeringsstyrker trappet opp flyangrepene i de opprørskontrollerte områdene de siste tre dagene.

SOHR sier at minst 110 sivile er drept i over 470 flyangrep i de siste 72 timene, både i Nord-Syria og i forsteder til Damaskus.

IS-utnevnt guvernør i Mosul drept

Hassan Hassan Saeed Al-Jabouri ble drept i et angrep mot landsbyen Qayyara, rundt tre mil sør for Mosul, sier den irakiske generalen Watheq Al-Hamdani, som leder irakiske myndigheters forsøk på å gjenerobre kontrollen over Mosul, ifølge CNN.

Jabouri er den andre guvernøren som er utpekt av Den islamske staten (IS) som er drept i vestlige flyangrep. Han hadde bare sittet i stillingen i 25 dager.

Mosul, som er Iraks nest største by, ble erobret av IS tidligere i år. Irakiske myndigheter og USA sier de har en plan om å ta tilbake kontrollen over byen i løpet av januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.