*Nettavisen* Nyheter.

46 prøverørsbarn abortert

Oslo (NTB): Siden 2002 har 46 barn unnfanget ved prøverørsmetoden blitt abortert bort etter uke tolv, ifølge tall fra Medisinsk fødselsregister (MFR).

MFR har ikke opplysninger om den direkte årsaken til abortene, men kun informasjon om diagnosene til barna. Diagnosene er satt i svangerskapet eller ved obduksjon.

- Jeg kan ikke si at jeg er overrasket. Dette er en trend som bare eskalerer. Vi vil garantere oss at vi får friske barn, sier generalsekretær Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen i organisasjonen Menneskeverd til Vårt Land.

Hun mener det ikke bør bli vanskeligere å få abort etter prøverørsbehandling, men synes utviklingen viser en generell tendens til at flere får godkjent senabort av barn.

Professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk ved Universitetet i Oslo, ser ingen prinsipiell forskjell mellom senaborter for kvinner som er blitt gravide med naturmetoden, og kvinner som har fått hjelp av prøverørsmetoden. De etiske utfordringene er de samme som ved andre senaborter, forteller han.

- For par som prøver å få barn ved assistert befruktning og senere får vite at det kan være noe alvorlig ved barnet, kan dette være en dobbelt tragedie, sier han videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.