RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

47 drept i massakre i Nigeria

Minst 47 mennesker er blitt drept i en by nordøst i Nigeria, ifølge lokale tjenestemenn. De ytterliggående islamistene i gruppen Boko Haram mistenkes for å stå bak angrepet.

De væpnede mennene skal ha skutt mot en skole og forsøkt å tenne på en rekke bygninger i byen Bama onsdag. De drepte ble skutt eller brent, forteller lokale kilder, ifølge NTB.

Politisjefen i delstaten Borno bekrefter at 47 mennesker ble drept. Også mange av angriperne ble drept av soldater som var stasjonert i byen, ifølge en talsmann for det nigerianske militæret.

– Angriperne kom fra flere steder. Vi antar at det var selvmordsbombere blant dem. De brukte bomber under operasjonen og angrep en av stridsvognene våre, sier talsmannen Chris Olukolade til nyhetsbyrået AFP.

– Soldatene flyktet

Olukolade kan ikke si nøyaktig hvor mange angripere som ble drept av soldatene i byen. En lokal innbygger som overlevde hendelsen, hevder at en del av soldatene flyktet da opprørerne dukket opp.

– Vi skjønte at det var flere hundre av dem, og at de hadde avanserte våpen. Så vi ble nødt til å flykte, siden soldatene også tok beina på nakken, forteller mannen til AFP.

Han klarte etter hvert å komme seg i sikkerhet i delstatshovedstaden Maiduguri.

Flere angrep

Det har vært flere andre angrep på sivile nordøst i Nigeria den siste uken, og i helgen ble over hundre mennesker drept i den hovedsakelig kristne landsbyen Izghe. Boko Haram antas å stå bak både dette og en rekke andre angrep.

Boko Haram har gjentatte ganger angrepet politifolk, kristne sivile, skoler, universiteter og andre institusjoner i den nordøstlige delen av landet. Organisasjonen står for en fundamentalistisk tolkning av islam og ønsker å innføre en «ren» islamsk start styrt av sharialover.

– Bortfører jenter

Nigerias president Goodluck Jonathan har sendt militære forsterkninger til området for å slå ned opprøret og stanse Boko Harams terrorhandlinger. Men innsatsen har så langt ikke lykkes.

De muslimske ekstremistene har trukket seg tilbake til et avsidesliggende område ved grensen til Kameroon. Herfra gjennomfører de angrep mot sivile som beskyldes for å støtte regjeringen.

Boko Haram skal også ha bortført et stort antall jenter, noe som har fått observatører til å peke på likhetstrekk med de kristne fundamentalistene i Herrens motstandshær, som i mange år har terrorisert sivilbefolkningen blant annet i Uganda. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere