*Nettavisen* Nyheter.

47 omkom i flyulykke i Taiwan

Turbopropflyet krasjlandet før det nådde rullebanen.

23.07.14 18:40
HTML EMBED

Taipei (NTB-Reuters-DPA): Minst 47 mennesker omkom da et passasjerfly krasjet da det forsøkte å nødlande i tordenvær på Penghu i Taiwan onsdag.

Ulykken skjedde under en innenlandsflygning på en av Penghu-øyene.

Turbopropflyet av typen ATR 72 med 70 seter krasjlandet før det nådde rullebanen onsdag ettermiddag. Om bord var 54 passasjerer og et mannskap på fire.

47 av dem som var om bord, omkom, ifølge det taiwanske luftfartstilsynet. Elleve overlevde og ble brakt til sykehus, opplyser lokale myndigheter.

Flyet tok til å brenne under sammenstøtet, og flere bygninger i nærheten av rullebanen ble stukket i brann. Ingen mennesker som befant seg på bakken, ble såret, ifølge tjenestemenn.

Tyfon

– Det var tordenvær under ulykken, sier Hsi Wen-guang, talsmann for det lokale brannvesenet, til Reuters.

Tyfonen Matmo nådde onsdag Taiwan. Kraftig regn og sterk vind gjorde at skoler og forretninger holdt stengt. Det er imidlertid fortsatt uklart hvorfor piloten måtte nødlande.

– Vi driver fortsatt med etterforskning, sier transportminister Yeh Kuang-shih Yeh ifølge nyhetsbyrået CNA.

TransAsia Airways' flygning GE222 tok av fra den sørtaiwanske byen Kaohsiung ved 19-tiden lokal tid. Det skulle etter planen lande på øya Makong i distriktet Penghu en halvtime senere, skriver South China Morning Post.

I stedet krasjlandet flyet i landsbyen Huxi på hovedøya i øygruppen Penghu, også kjent under navnet Pescadores.


Klikk på bildet for å forstørre.

BASE I TAIWAN: TransAsia Airways har base i Taiwan og flyr hovedsakelig innenlands og til asiatiske naboland. Selskapet har en flåte på 23 fly, hovedsakelig av Airbus-maskiner. Foto: Sam Yeh (Afp)


Politi- og militærstyrker

– Vi sendte elleve skadde personer til sykehus. Noen tomme leilighetsbygninger ved rullebanen begynte å brenne, men det var ingen personer inne i dem, og brannen ble slukket, sier Hsi Wen-guang.

Rundt hundre brannmannskaper ble sendt til ulykkesstedet, i tillegg til rundt 400 fra politiet og militæret, tilføyer han.

TransAsia Airways har base i Taiwan og flyr hovedsakelig innenlands og til asiatiske naboland. Selskapet har en flåte på 23 fly, hovedsakelig av Airbus-maskiner.

Penghu er en gruppe av 64 små øyer utenfor Taiwans vestkyst. (©NTB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.