RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

48-åring tiltalt for gruveplyndring

Kongsberg (NTB): En tidligere ansatt ved Norsk Bergverksmuseum er tiltalt for grovt tyveri fra de fredede sølvgruvene på Kongsberg, brudd på kulturminneloven og bruk av eksplosiver.

Mannen ble pågrepet på vei opp av gruva i mai i 2012. Da hadde han med seg sølv fra gruva. Hjemme hos ham beslagla politiet sølv til en anslått verdi av nesten 2 millioner kroner. Sølvet i kongsberggruvene er unikt i verden og er derfor svært mye verdt.

Siden har politiet hatt en omfattende etterforskningssak gående, skriver Laagendalsposten, som har fulgt saken sammen med Magasinet PLOT.

Mannen har brukt avansert klatreutstyr og har tidvis overnattet nede i dypet. Han har også brukt sprengstoff, uten gyldig tillatelse.

Bergverksmuseet hadde i årevis visst om at det pågikk ulovlig virksomhet inne i gruvene, og det var en av grunnene til at museet gikk inn for fredning i 1992.

Mannens forsvarer, advokat Fredrik Neumann, sier tiltalen til dels er som forventet, men at tiltalte ikke ønsker å kommentere saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere