RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

487 mister jobben

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nortura kvitter seg med 487 ansatte.

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag. Fabrikkene på Sortland, i Ålesund og Haugesund blir langt ned, noe som rammer 220 arbeidsplasser. I tillegg skal selskapet fjerne 267 administrative årsverk fordelt utover store deler av konsernet.

Med dette skal selskapet spare 315 millioner kroner.

- Det er en tung beslutning fordi vi vet så godt at dette griper direkte inn på medarbeidere, eiere og lokalsamfunn. Samtidig må vi se dette i et større perspektiv. Nedskjæringene er nødvendig for å rette opp den alvorlige økonomiske situasjonen konsernet er i, sier Sveinung Svebestad, styreleder i Nortura SA, i pressemeldingen.

- Tøffere
I gjennomsnitt mister 30 prosent av de administrative medarbeiderne jobbene sine. Siden 2001 har konsernet lagt ned 1500 arbeidsplasser.

- Konkurransen i kjøttmarkedet er betydelig tøffere både i butikkhyllene og på bygda, og kostnadene må tilpasses inntektene. Administrative rutiner standardiseres, vi slår sammen funksjoner som er lokalisert på flere steder i landet og slutter å gjøre ikke-kritiske arbeidsoppgaver, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere