Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag. Fabrikkene på Sortland, i Ålesund og Haugesund blir langt ned, noe som rammer 220 arbeidsplasser. I tillegg skal selskapet fjerne 267 administrative årsverk fordelt utover store deler av konsernet.

Med dette skal selskapet spare 315 millioner kroner.

- Det er en tung beslutning fordi vi vet så godt at dette griper direkte inn på medarbeidere, eiere og lokalsamfunn. Samtidig må vi se dette i et større perspektiv. Nedskjæringene er nødvendig for å rette opp den alvorlige økonomiske situasjonen konsernet er i, sier Sveinung Svebestad, styreleder i Nortura SA, i pressemeldingen.

- Tøffere
I gjennomsnitt mister 30 prosent av de administrative medarbeiderne jobbene sine. Siden 2001 har konsernet lagt ned 1500 arbeidsplasser.

- Konkurransen i kjøttmarkedet er betydelig tøffere både i butikkhyllene og på bygda, og kostnadene må tilpasses inntektene. Administrative rutiner standardiseres, vi slår sammen funksjoner som er lokalisert på flere steder i landet og slutter å gjøre ikke-kritiske arbeidsoppgaver, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i pressemeldingen.