RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

49-åring dømt for vold og bortføring av barn

Bergen (NTB): En 49 år gammel mann er dømt for å ha mishandlet sin kone og fire barn over en periode på åtte år. Han er også dømt for å ha bortført barna til Irak.

Mannen er i Bergen tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder og må betale sin ekskone og fire barn til sammen 470.000 kroner i erstatning, skriver Bergens Tidende.

Den dømte og ekskona er opprinnelig fra Irak, men både de og barna er norske statsborgere. Paret giftet seg i Bergen i 1994 og bodde der til de flyttet til Syria i 2002. I 2011 kom de tilbake til Bergen, men reiste til Irak året etter. Da moren i januar i år kom tilbake igjen til Bergen, gikk hun til politiet og sa at barna var bortført i Irak. Hun fortalte at hun hadde trodd at de skulle på ferie til Irak, men at det ikke var mannens hensikt.

Mannen ble siden arrestert i Bergen, mens barna fortsatt var i Irak. Politiet i Bergen fikk til slutt barna hjem igjen til Norge.

I dommen framgår det at faren fra 2005 til 2013 utsatte barna for slag, spark, trusler og sjikane. Han holdt dem sperret inne på ulike steder i Irak og forsøkte ifølge dommen å få i stand ekteskap for de to døtrene på 14 og 16 år. I Bergen holdt mannen barna innesperret og nektet dem skolegang for å hindre at de ble utsatt for vestlig påvirkning, skriver avisen.

Ved siden av fengselsstraffen og krav om å betale ekskona og barna erstatning, har 49-åringen dessuten fått forbud mot å ta kontakt med familien de neste fem årene. Mannen nektet straffskyld i retten, men ble ikke trodd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere