RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

49 mm hagl på 90 minutter

Torsdag var dette en realitet på Mortensrud i Oslo. Tirsdag fikk vestlendingene samme overraskelse.
Torsdag var dette en realitet på Mortensrud i Oslo. Tirsdag fikk vestlendingene samme overraskelse. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lunefull 1. juli på Vestlandet.

Tirsdag fikk Vestlandet merke at sommerværet kan være lunefullt. På ett døgn har det vært 500 haglbyger. I Frafjord i Rogaland kom det 49 millimeter hagl på halvannen time.

Følg med på Nettavisens vær-liveblogg her!

- Egentlig er dette ganske vilt. Klokken 17 var det full sol, knusktørt og vi satt ute og grillet. Halvannen time seinere dundret det i bakken, hagl store som klinkekuler, sier feriegjest Erlend Frafjord til Stavanger Aftenblad.

Samtidig som vannsprederne fortsatt gikk på jordene, bøttet de små isbitene ned, og Gjesdal målte 49 millimeter nedbør.

- Det stemmer nok. Jeg ser på satellittbildene at det er kraftig bygevirksomhet over store deler av Vestlandet. Vi har hatt 500 haglbyger det siste døgnet, og det er store lokale variasjoner, sier vakthavende meteorolog Anna Reistad ved Vervarslinga på Vestlandet.

- Grunnen til at nedbøren kommer som hagl, er at toppen av skyene går høyt, opp til 10 km over bakken, og der er det flere minusgrader, forklarer hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere