Gå til sidens hovedinnhold

49 tiltales etter massakren

109 ble drept i helga.

Til tross for tidlige estimater på at så mange som 500 personer ble slaktet ned i en massakre i Nigeria i helga, melder nå BBC at 109 personer er bekreftet drept. Flesteparten av disse var kristne.

Les også: - Kvinne drept midt under fødselen

Massakren antas å delvis være en hevnaksjon for en annen massakre i januar der mer enn 300 personer ble drept, primært muslimer. Men bakgrunnen for konflikten antas å være kamp om landområder og ikke minst penger.

49 blir tiltalt
Ifølge lokalt politi er 200 personer arrestert etter angrepet, og 49 blir tiltalt for drap. Nigeria har vært under massivt press for å handle raskt for å hindre at volden i landet skal fortsette å eskalere.

Pave Benedict gikk onsdag ut og omtalte voldshandlingene i landet som avskyelige, og oppfordret sivilbefolkningen og ikke minst de religiøse lederne, for å jobbe sammen for en fredelig sameksistens med muslimene.

Hakket i hjel med macheter
Selve massakren varte i to til tre timer. Hytter og hus ble brent til grunne, og innbyggerne som forsøkte å flykte fra de muslimske gjengene ble fanget med nett og dyrefeller, for deretter å bli skutt eller hakket i hjel med macheter.

Erkebiskop Ben Kwashi i byen Jos, som ligger halvannen mil fra de tre landsbyene, besøkte en av de rammede landsbyene mandag. Han forteller om det grusomme synet som møtte ham.

- Jeg så spedbarn og tenåringer. Alle ble slaktet og angrepet bakfra, kuttet med macheter i nakken og i hodet. Det var dype kutt i munnene til babyene. Stanken. Folk jamret og gråt, forteller erkebiskopen til The Times.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken