Gå til sidens hovedinnhold

4900 skal kastes ut

Asylsøkere med avslag kan ikke føle seg trygge. I år fortsetter opptrappingen av tvangsreturer.

Justisdepartementet har bestilt enda flere tvangsreturer i 2010 enn i fjor, året da det ble kastet ut flere enn på mange år.

«Hardere i klypa»
Det er én måned siden justisminister Knut Storberget (Ap) varslet en mer kontant politikk for å få personer uten lovlig opphold ut av landet. På en pressekonferanse hos Politiets utlendingsenhet (PU) sa Storberget at det særlig er behov for å være «hardere i klypa» overfor de straffedømte i denne gruppen.

Da hadde 60 politifolk akkurat gjennomført den største tvangsreturen på lang tid idet 30 irakere ble satt på flyet til Bagdad. 11 av dem hadde gjort seg skyldig i lovbrudd i Norge.

Les også: -Vil være hardere i klypa

Les også: Her kastes irakerne ut

4359 ble kastet ut i fjor
I fjor ble 4359 personer uten lovlig opphold uttransportert fra Norge. Det var 1468 flere enn året før og det høyeste antall uttransporterte siden 2004.

Det var også flere enn det tallet Justisdepartementet hadde «bestilt». Nå varsler Storberget at politiet i 2010 bør klare å nå et enda høyere tall.

- Vil gjøre en god jobb
Politiets utlendingsenhet har i år mål om å uttransportere 4900 personer.

- Jeg har stor tro på at PU også i 2010 vil gjøre en god jobb og uttransportere et større antall personer enn måltallet departementet har gitt dem, sier Storberget ifølge en pressemelding.

Håper folk drar frivillig
Han håper en tøffere politikk på dette området blir lagt merke til hos de som har fått beskjed om å forlate Norge, men som nøler:

- Det er viktig at de som har fått endelig avslag på asylsøknaden, frivillig drar hjem. Det er til det beste for alle. Derfor er det også viktig at Politiets utlendingsenhet uttransporterer dem som ikke drar hjem, sier Storberget.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett