Gå til sidens hovedinnhold

5.000 ansatte skal samles i regjeringskvartalet

Administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) vil mandag åpne for diskusjon om hvordan 5.000 ansatte i ulike departementer skal organiseres fysisk og teknologisk i regjeringskvartalet.

Det har snart gått to år siden bomben 22. juli 2011 drepte åtte mennesker, såret over 200 andre og ødela store deler av regjeringskvartalet. Mer enn 1.500 statsansatte sitter fortsatt i midlertidige kontorlokaler. I tillegg til at disse skal tilbake, vil Aasrud også flytte Utenriksdepartementet og Miljøverndepartementet til regjeringskvartalet.

– Målet er å samle alle departementer i samme område. Gjennom et allmøte vil jeg lytte til de ansatte og virksomheter som har erfaring med ulik utforming av denne type arbeidsplasser så tidlig som mulig i prosessen, sier Aasrud til NTB.

Uavklart
Arbeidsforskningsinstituttet vil presentere forskning knyttet til utforming av moderne arbeidsplasser, mens representanter fra blant annet DNB og BA-HR vil fortelle om sine erfaringer med organisering av nye arbeidsplasser.

Ett av de store spørsmålene som ikke er avklart, er skjebnen til Høyblokka fra 1958 som er tegnet av Erling Viksjø. Det samme gjelder også Y-blokka fra 1970 som er utsmykket med «Fiskerne» av kunstnerne Carl Nesjar og Pablo Picasso.

Behovsanalyse
Tre arkitektfirmaer er i gang med faglige vurderinger til konseptvalgsutredning og har jobbet med prosjektet siden august 2012. De har frist til juni 2013.

Utrederne skal levere behovsanalyse, mulighetsstudie og alternativanalyse. Det omfatter riving eller reparasjon av byggene Høyblokka, Y-blokka, S-blokka og R4, bygging av nytt, fortetting og eventuelt utvidelse av området med innlemming av andre bygg i området. (©NTB)

Kommentarer til denne saken