*Nettavisen* Nyheter.

5 eksotiske cruise

Dra langt vekk i vinter. Foto: Gino Santa Maria (Gino Santa Maria © 2009 All Rights Reserved)

Her er fem cruise for dem som vil oppleve et virkelig annerledes cruise i vinter.

05.09.12 15:06

Følg oss på FACEBOOK

1. Elvecruise gjennom Burma

Elva Irrawaddy renner som selve livsåra gjennom naturskjønne Burma, forbi forgylte pagoder og smilende lokalbefolkning. Et langsomt cruise her vil gi deg et nært møte med land, landskap og mennesker i sterk kontrast til bildene media kan gi.
Det er svært omdiskutert hvorvidt man bør reise til Burma eller ikke, og diskusjonen går på om turisme gagner militærregimet eller sivilbefolkningen mest.
Avgjørelsen får den enkelte ta, men på dette elvecruiset understrekes det fra Escape Travel at man benytter seg av kun private – ikke statlige – aktører, samt at deler av inntektene går til et lokalt skoleprosjekt.
Prisen inkluderer flyreise, full diett og alle utflukter.
Lengde: 12 dager
Når: 17. februar–1. mars 2011
Pris fra: 29 980 kr
Nett: www.escape.no

2. Transatlantisk seiltur

Har du drømt om å krysse Atlanterhavet i en fullrigger, så er sjansen nærmere enn du kanskje tror. Lørdag 2. april kan du gå om bord i den majestetiske klipperen Star Flyer, på den karibiske øya St. Martin. Kursen settes mot det sydlige Europa, der skipet legger til ved en rekke portugisiske, spanske og franske havner, før det månedslange cruiset avsluttes i Monaco.
Med kun plass til 170 passasjerer er stemningen mer avslappet og servicen mer personlig på Star Flyer enn på større cruiseskip, og klipperen kan dessuten legge til ved havner der gigantbåtene ikke kommer til.
Lengde: 28 dager
Når: Avreise 2. april 2011
Pris fra: 27 114 kr
Nett: www.starclippers.com

3. Julecruise på Hawaii

Kontrasten til norsk tradisjonsjul og vinter er stor, men skal man først tilbringe jul og nyttårshelg i et tropisk klima, er ikke et cruise til Hawaii det verste alternativet. I alle fall ikke når skipet er kåret til et av verdens aller beste cruiseskip av Condé Nast Traveler.
Crystal Symphony seiler ut fra Los Angeles bitte lille julaften, de helligste dagene tilbringes til sjøs, før dere når øygruppen 27. desember. Det romantiske høydepunktet bør etter all jærtegn bli nyttårsaften under Stillehavets stjernehimmel.
Lengde: 14 dager
Når: 22. desember 2010–5. januar 2011
Pris fra: 38 823 kr
Nett: www.crystalcruises.com

4. Orientalsk seilas

Hong Kong, Ho Chi Minh-byen, Bangkok og Singapore er blant stoppestedene på dette toukers cruiset i Sørøst-Asia.
Slike asiatiske gigantbyer kan være i overkant hektiske for trauste nordmenn, men på et cruise kan du trekke deg tilbake til lugaren eller skipets spa.
Lengde: 15 dager
Når: Avreise 8. januar, 5. februar eller 29. mars 2011
Pris fra: 15 180 kr
Nett: www.azamaraclubcruises.com

5. Cruise i fire måneder

Du skal ha grei økonomi, tid til overs og stødige sjøbein for å kaste deg på dette ekstremcruiset, som går over nærmere fire måneder i strekk. Turen starter i Los Angeles og ender i Southampton, etter å ha dokket i 60 havner på fire kontinenter.
Blir det for drøyt, men likevel fristende, så går det an å bestille én eller flere etapper av cruiset, der 10-dagersbiten fra Tahiti til New Zealand er den rimeligste, og fås for ned i 27 355 kroner.
Lengde: 119 dager
Når: Avreise 20. januar 2011
Pris fra: 388 690 kr
Nett: worldcruise.silversea.com

Finn ditt cruise

Byråer:
Apollo
Ask Mr. Cruise
Carica
Cuise
Cruisespesialisten
Escape
Nordmanns-reiser
Startour
Ticket

Rederier
Azamara clubcruises
Celebritycruises
Crystalcruises
Cunard
Hollandamerica
Msc Cruises
NCL
RCCL
RSSC
Sea Dream Yacht club
Silversea
Starclippers

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.