RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5 filmer for deg som hater julen

Sist oppdatert:
Her er filmene som absolutt ikke innfrir julens fredlige budskap

Less Than Zero

Hva skjer når du har altfor mye penger og altfor lang tid mellom hendene? I Bret Easton Ellis’ verden tar man mye dop, fester hele tiden og nyter kroppens gleder uten nevneverdige konsekvenser. Selv om dette kan høres vel og bra ut ved første øyenkast, er denne historien preget av overflatisk dekadens og viser et liv uten mening. Hovedrolleinnehaveren Andrew McCarthy spiller Clay, en collegestudent som tilbringer ferien hjemme i L.A. Han bruker tiden til festing med de tidligere klassekamerater Julian (Robert Downey Jr.) og Blair (Jamie Gertz). I følge msnbc.com, blir dessverre Downeys portrett av en dopavhengig uten kontroll litt for likt virkeligheten for skuespilleren.

Die Hard

John McClane er en helt vanlig politimann som forsøker å få forholdet til sin ekskone, Holly, til å fungere. Han dukker opp på julefesten til firmaet hennes med gjenforening i tankene, men får en multi-million dollar actionfilm i stedet. McClane spilles av Bruce Willis, som alene må hanskes med en gruppe tyske terrorister (ledet av Alan Rickman) som tenker å ødelegge festlighetene. Willis svetter, banner, gjør smarte triks, dreper og tar i bruk gode gamle amerikanske strofer, som ”Not on my watch, Hans”, og ikke minst ”Yippee-ki-yay”.

Gremlins

Som ethvert barn som får et søtt kosedyr til jul, lover Billy Peltzer å ta godt vare på sin Gizmo. Han vil mate ham, kose med ham, være glad i ham og tørke opp etter ham. Og i likhet med andre barn, bortsett fra at han er en noen og 20 år gammel bankfunksjonær, glemmer Billy raskt løftet sitt, og lar Gizmo bli våt (strike én), eksponerer ham for sterkt lys (strike to), og mater ham etter midnatt (strike tre). Filmen har alle ingridiensene som trengs for en skikkelig antijule-film; død, en far som aldri er hjemme, onde små monstre som forvandler en idyllisk liten småby til en krigssone. Bonuspoeng for skvist gremlin; rødt og grønt, perfekt for julen.

Trading places

Dette må være den siste virkelig morsomme filmen laget av Eddie Murphy som ikke involverer dyr eller tegneseriefigurer. Den uheldige og uheldige Billy Ray Valentine lærer den virkelige meningen av ”jacuzzi”, mens millionæren Louis Winthorpe III er ute av huset. Alt i alt en morsom film, med sesongens budskap at alles liv kan snus på hodet.

Dødelig våpen

Denne filmen inneholder Mel Gibsons beste action. Han spiller Martin Riggs, en ustabil politimann på randen av selvmord etter sin kones død. Riggs og den stabile partneren Roger Murthaugh (Danny Glover) jakter på onde narkolangere, Gary Busey og Mitchell Ryan. Filmens plot er motsetningen til julens fredlighet og familiekjærhet, med ingridienser som vold, kjærlighetssorg og den ultimate innfrielse. En førsteklasses actionfilm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere