RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5 flotte julemarkeder

Berlins julemarked er stilrent, men tradisjonelt i hvitt.
Berlins julemarked er stilrent, men tradisjonelt i hvitt. Foto: totalpics (Getty)
Sist oppdatert:
Europa pynter til jul og få steder gir mer julestemning enn disse.

5 europeiske julemarkeder

Julemarked i Oslo

De to første helgene i desember blir Folkemuseet på Bygdøy pyntet til jul og du kan kjøpe (nesten) alt ditt hjerte begjærer i koselige boder blant de historiske bygningene.

Julemarked i Hamburg

Med fargerike tivolieffekter og barnlige juledrømmer skaper sirkus Roncalli et julemarked av de virkelig nostalgiske på plassen foran rådhuset i Hamburg.
> www.hamburger-weihnachtsmarkt.com

Julemarked i Berlin

Julemarkedet WeihnachtsZauber auf dem Gendarmenmarkt bør oppleves. Hele Gendarmenmarkt er dekket med små hvite telt som får plassen til å minne om et snødekket vinterlandskap.

Julemarked i Wien

Julemarkedene i Wien er av de mest kjente i Europa, og det finnes nedtegninger om slike arrangementer så tidlig som 1295. Besøk gjerne både Spittelberg-markedet, markedet på Schönbrunn slott og markedet foran rådhuset.
> www.christkindlmarkt.at

Julemarked i Roma

I katolikkenes høysete, Roma, arrangeres religiøse julemarkeder rundt i hele byen. Juledekorasjoner med utstillinger av Jesusbarnet, jomfru Maria og stallen i Betlehem finnes overalt. Ta turen innom Piazza Novona der det beste og største julemarkedet befinner seg. Hold også utkikk etter «La Bafana»-figurer. «La Bafana» er en juleheks som ifølge tradisjonen kommer med gavene til de italienske barna.
> www.italyheaven.co.uk

Hva er ditt yndlingsjulemarked?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere