*Nettavisen* Nyheter.

5 grunner til å eie PSP

Foto: (Sony)

Har du en PSP som støver ned i en krok? Det kan snu seg i 2009.

25.11.09 08:30

(Spillmagasinet): Playstation Portable har ikke hatt den suksessen i Europa og USA som Sony håpet den ville. Hypen var enorm i forkant av lanseringen i 2004 og 2005, men utenfor Japan har utviklerne stort sett latt den håndholdte konsollen seile sin egen sjø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Den trenden kan snu i 2009. I alle fall ifølge toppsjef David Reeves i Sony Computer Entertainment i Europa.

- I Japan har mange utviklere satset på PS. Spill som «Monster Hunter», «Phantasy Star Portable» og «Dissidia» har vært gigantiske suksesser. Slik har det ikke vært i Europa. Men jeg kan garantere at spillutgivelsene i 2009 er to til tre ganger sterkere enn i 2008, sier Reeves ifølge VG247.

Om det stemmer eller ikke gjenstår å se, men det er i alle fall ett spill vi gleder oss til på Playstation Portable i år.

1. Sterkere spillutgivelser

Den heteste poteten er «Resistance: Retribution». Strengt tatt vet vi ikke så veldig mye om det PSP-eksklusive skytespillet, men hva vi har sett av skjermbilder og videoer viser et lovende spill. Utover det har vi få detaljer å slå i bordet med. Det ryktes om en PSP-utgave av «LittleBigPlanet» og «Duke Nukem Trilogy» kan også bli spillverdig, men det viktige innrykket kommer sannsynlig fra Japan.

Store suksesser fra sollandet, som «Patapon 2», «Final Fantasy: Dissidia», «Final Fantasy Agito XIII», «Undead Knights», «Parasite Eve», «Kingdom Hearts», «Ushiro» og «Phantasy Star Portable» kommer alle fra anerkjente spillutviklere og kan gjøre suksess også her i vesten.

Se traileren til «Resistance: Retribution»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12010,1);

2 Playstation Network

Med lanseringen av PS3 kom onlinetjenesten Playstation Network (PSN) til sin rett. Og med PSN kom nettbutikken Playstation Store. Denne butikken, hvor du kan laste ned fullspill, demoer, bilder, temapakker og trailere er nå tilgjengelig rett fra Playstation Portable. Det vil si at du kan laste ned innhold raskere og direkte til minnebrikken i PSP-en.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I andre omgang betyr Playstation Store mer innhold til spillene fordi nettbutikken gjør det lettere for utviklere å slippe nytt innhold eller mindre spill som ikke krever en UMD-lansering (UMD er spesialutviklede disker som spill og en del filmer slippes på). Vil de lage et underholdende minispill eller nye brett til et UMD-spill tilbyr Playstation Store en enkel måte for digital distribusjon. Ta bare en titt på App Store for iPhone og iPod Touch for å se verdien i dette.

3. God, ny maskinvare

PSP 3000 er her og med den kommer en del forbedringer i forhold til den første PSP-en og PSP 2000. Maskinen har fremdeles noe trøbbel med interlacing, men den nye skjermen er lyssterkere enn tidligere og er også forsynt med antiskinnbelegg som gjør at du endelig kan bruke konsollen utendørs. Via en programvareoppdatering er også prosessoren låst opp til 333 MHz.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Legg til muligheten for å koble enheten til TV, innebygd mikrofon for Skype og en matt overflate som gjør fingeravtrykk mindre synlig og du har en ganske frekk liten dings å spille på.

Ønsker du å betale for det har Sony også lansert egen programvare som flytter og konverterer videoer (og annet innhold) til PSP. Eller så finnes det halvgode gratis alternativer.

Maskinen kobles også lett til Playstation 3 og kan brukes som fjernkontroll til avspilling av innhold på PS3-en. Via «Remote Play» får du også tilgang til musikk, video, bilder og noen spill du har lagret på PS3 fra hvor som helst i verden med en trådløs nettilkobling.

4 Oppdateringen av Firmware

Innebygd kort for trådløst nettverk sørger for stadige forbedringer av programvaren i PSP gjennom oppdatering over internett. PSP-en lansert i 2004 kan knapt sammenlignes med dagens system. Disse oppdateringene kommer spesielt personer som er opptatt av flere ting enn spill til gode og er også knyttet til PS3 og ekstrautstyr lansert de siste fire årene.

Blant tingene PSP støtter i dag finner vi RSS-leser, nettleser, internettradio, Skype, egen YouTube-tilknytning, støtte for WMA-filer, Remote Play med PSP, snasent bildevisningsprogram samt støtte for tilleggsutstyr som kamera, GPS, TV-tilkobling og minnekort opp til 16 gigabyte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Playstation 3

Sammen med Playstation 3 får Playstation Portable flere bruksområder via «Remote Play»-funksjonaliteten. De to maskinen kan kobles sammen enten via ditt lokale hjemmenettverk eller over internett fra hvor som helst i verden. Gjennom «Remote Play» får du tilgang til det meste som finnes på PS3 av musikk, bilder, en del filmer og spill. Du kan for eksempel spille gamle PSOne-spill samt noen Playstation Network- og PS3-spill (som «Lair»).

Har du koblet PS3-en til anlegget og har musikksamlingen din på konsollen, kan du bruke PSP-en som fjernkontroll. Husk imidlertid å endre audioutgangen slik at musikken spilles via PS3-en og ikke PSP-en. Du finner funksjonen under Settings > Remote Play Settings > Audio Output Device.

PSP-en har en grei innbygd nettleser, men den som følger med PS3 er bedre. Via Remote Play kan du surfe nettet med PS3-nettleseren på PSP. På den måten får du for eksempel støtte for flashvideoer, og de vil ikke hakke på grunn av den svakere prosessoren i PSP-en - de kjøres jo i praksis på PS3-en.

På forsiden av Spillmagasinetfinner du flere gode saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag