5 seksuelle flørtesignaler

Det tar mellom 90 sekunder og 4 minutter å bestemme oss for om vi liker noen. Og den som tror at den eplekjekke sjekkereplikken er det viktigste, tar grundig feil.

20.02.04 16:11

Her er 5 hemmelige seksuelle tegn på at noen flørter med deg!

Førsteinntrykket
55% av signalene vi får fra andre er gjennom kroppsspråket.
38% er fra tonefallet, hastigheten og stemmeleie.
og en stakkarslig 7% er fra hva vi faktisk sier!

Dette betyr ikke at du kan dure i vei om din lidenskap for snegler og samling av Mongolsk en- vingete sommerfugler i en evighet (innhold er avgjørende senere), men det betyr at du må ha det rette kroppsspråket med en gang ellers vil de ikke bli værende for å finne ut hvor fascinerende du er.

Hvis du fremdeles ikke føler deg forferdelig selv-bevisst, så burde du! For å gjøre deg helt paranoid, her er enda en skremmende tanke: Selv før du har snakket med personen du har øynene på er måten du gikk og sto på mer enn 80% av deres førsteinntrykk av deg!

Vi gjør oss opp hva som ser ut som en skammelig forhastet mening om andre personer, men fakta er at nesten alle aspekter ved vår personlighet er tydelig gjennom vår opptreden, holdning og måten vi beveger oss på. Så, hvordan vet vi at kroppen vår sender ut de rette signalene - og (enda viktigere) hvordan lese deres? La kroppen din ta seg av pratingen (og flørtingen) ved å lære deg å kjenne igjen..

5 seksuelle tegn på at noen flørter med deg

1. Flørtetriangelet
Når vi ser på noen som vi ikke kjenner, eller ikke står nær (for eksempel i en jobbsituasjon), gjør øynene våre en sikk-sakk bevegelse; vi ser fra øye til øye og overfor neseryggen.

Med venner faller blikket nedenfor øynene og beveger seg i en trekantet form; vi ser fra øye til øye, men ser også ned og inkluderer nesen og munnen.

Med en gang vi begynner å flørte, blir trekantet enda større - den utvider seg i bunnen for å inkludere godbitene (som f.eks. kroppen). Desto mer intens flørtingen blir, desto mer intenst ser vi fra øye til øye - og desto mer tid bruker vi på å se på munnen deres.

Hvis noen ser på munnen din mens du snakker til dem, så er dette veldig sexy for du kan ikke hjelpe for at du tenker jeg lurer på om de fantaserer om hvordan det ville være å kysse meg. Noe som vanligvis er akkurat hva de tenker hvis de ser intenst på munnen din!

2. Gjenpeiling
Dette er hva som skiller en god flørt fra en fantastisk flørt: ingenting vil binde dere sammen fortere eller mer effektivt enn å gjenspeile noens oppførsel. Dette betyr ganske enkelt at du gjør alt det de gjør. Hvis de lener seg forover for å fortelle deg noe intimt, så lener du deg i møte. Hvis de sitter bakoverlent og tar en slurk av drinken sin og ser deg inn i øynene, så tar du en slurk av drinken din og gjør det samme. De sitter med haken og kinnet lent til hendene, du gjør det samme.

Teorien bak gjenspeiling er at vi liker mennesker som er lik oss. Hvis noen gjør det samme som oss, så føler vi at de er på samme nivå som oss og i det samme humøret som vi er i. To ting du skal passe på med tanke på gjenspeiling: for det første, bare gjenspeil det positive kroppsspråket; for det andre, fang sinnsstemningen i stedet for å imitere dem som en sjimpanse i zoologisk hage. Som en generell regel, vent ca. 50 sekunder før du følger deres bevegelser.

3. Øyebrynrykning

Når vi først ser noen vi er tiltrukket av, hever og senker øyebrynene våre seg. Hvis de også liker oss, hever de øyenbrynene sine i respons. Aldri lagt merke til dette? Det er overrasskende, siden dette tar ca. brøkdelen av et sekund! Det er ikke en bevisst handling, men det er en gestus som er gjennomgående i hver kultur på jorden. Faktisk så påstår noen eksperter at dette er det mest kontante gjenkjennende ikke-verbale tegnet på vennlig hilsen i verden.

Trikset er å se etter det når du møter noen ny som du liker. Eller enda bedre, fortell dem at du er interessert på et ubevisst nivå ved å forlenge øyebrynrykningen opptil ett sekund - hev dem med vilje mens du fanger inn deres øyne for full virkning.

4. Peking
Sniktitt etter hva hendene og føttende deres gjør - vi har en tendens til å peke på den personen vi er interessert i. Hvis vi synes at noen er attraktive vil vi ofte ubevisst peke på dem med hendene, armene, føttene, leggene, tærne. Igjen, dette er en ubevisst indikator for å gjøre intensjonene våre tydelige. Ubevisst fanges dette ofte opp av den andre personen uten at de egentlig vet hvorfor. Så hvis du har fått øye på noen du liker, pek med kroppen din i deres retning - selv om dere kanskje ikke har øyekontakt, vil de ta hintet om at du er interessert.

5. Blunking
Hvis noen liker det de ser, øker størrelsen på pupillen deres seg og det samme skjer med blunkefrekvensen. Hvis du vil øke sannsynligheten til din fordel, prøv å øke blunkefrekvensen til den du snakker med ved å blunke mer selv. Hvis personen liker deg, vil de ubevisst prøve å matche din blunkefrekvens for å synkronisere med deg, noe som igjen gjør at dere begge føler dere enda mer tiltrukket av hverandre!

Til slutt, noen gode råd på veien før du løper av gårde til nærmeste bar for å praktisere alt dette. Før du går må du huske..

Den gyldne regelen for kroppsspråk
Aldri døm på en ting alene. Det å sitte med armene i kors betyr ofte at du beskytter deg selv følelsesmessig og stenger den andre personen ute. Men det kan også bety at du er kjempekald, du har en dårlig dag, eller du har akkurat sølt en kaffekopp utover hele fanget ditt!

Ikke ta forhastede beslutninger, se i stedet etter en samling av oppførsel. Hvis noen har armene i kors og rynker brynene og lener seg bakover for å ha mest mulig plass mellom dere som mulig og leppene deres er snurpet misbilligende sammen, er det ganske sikkert at de er på defensiven.

De fleste eksperter innenfor kroppsspråk foretrekker "De fire reglene", som betyr at du må se etter i alle fall fire kroppssignaler som sier det samme før du kan ta det som sikkert.

Sikker flørting

Hvis du flørter i cyberspace, gjennom en kontaktannonse eller en datingtjeneste du ikke har prøvd før, er det smart å...

Møt for kaffe eller lunsj i stedet for middag. Ikke bare er det tryggere i fullt dagslys, men du sløser ikke bort tiden din hvis det ikke funker. Hjelp til med å unngå uønsket forfølgelse ved å være hyggelig, men ikke for imøtekommende. Hvis du ikke liker dem, bare si at "du er en fantastisk person X, men dessverre ikke hva jeg ser etter".

Hold dere på steder der det er mange mennesker rundt dere. Det er en god idè å møtes på et sted hvor du er kjent så personen du er sammen med kan identifiseres. Snakk med kelneren så det er tydelig at dere har blitt sett.

Ikke invitèr fremmede hjem til deg, og ikke dra hjem til dem før du kjenner personen godt.

Stol på instinktene dine og lytt nøye til deres historie om tidligere forhold. Dette gir deg en indikasjon på hva daten din er ute etter og om dette samsvarer med dine egne ønsker.

Gi en detaljert beskrivelse av daten din til flere av vennene dine - hvor dere vil være, klokkeslett for når dere skal møtes, personens navn, telefonnummer og adresse. Få de til å ringe deg en times tid etter at dere skulle møtes for å se at alt er OK. Du ringer de senere for å bekrefte at alt står bra til med deg.

Da er du klar til å teste ut dine flørteferdigheter. Lykke til!

Kilde: BBC Health

Relaterte linker fra Klikk.no:
10 måter å treffe nye menn på
20 måter å få seg en date på
10 tips for sikker cybersex
Sex på fem minutter¿!
Venner eller kjærester?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.