5 smakfulle restaurantnyheter

Smak på verden i 2011!

Smak på verden i 2011! Foto: Brianna Wettlaufer (Thinkstock)

Verden smaker enda litt bedre i 2011 med disse fantastiske restaurantnyhetene.

30.12.10 19:45

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Lotus of Siam, New York

Brennheit thaimat og vin er en vanskelig kombinasjon, men hos Lotus of Siam, som har overtatt lokalene til det nedlagte vinparadiset Cru i Greenwich Village, mestrer de kunsten. Den prisbelønte mesterkokken Saipin Chutima driver allerede en restaurant med samme navn i Las Vegas, som av mange ansees som kontinentets beste thairestaurant.
24 Fifth Ave. ved 9th St.

I FILMENS RIKE - NEW YORK

Dinner by Heston Blumenthal, London

Mannen bak The Fat Duck, som flere ganger har toppet seriøse lister over verdens beste restauranter, starter nå opp i London. Med sin såkalt molekylære gastronomi har Heston Blumenthal nærmest egenhendig omdefinert hvordan mat kan være, gjennom retter som laks i lakrisgelé og egg og bacon-iskrem.
London-restauranten, som du vil finne i Mandarin Oriental Hyde Park, åpner etter planen i januar.
66 Knightsbridge

SLØS ELLER SPAR I LONDON

Tickets, Barcelona

Når tapasbaren Tickets om ikke lenge åpner i Barcelona-nabolaget Paral·lel, er det ikke utenkelig at den i seg selv gir strøket et solid løft. Bak nyetableringen står nemlig gourmetlegenden og El Bulli-sjefen Ferran Adrià og hans bror Albert.
Tickets har annonsert åpning 11. januar, men før den tid åpner de foretaksomme brødrene cocktailbaren 41o bar i samme strøk.
164 Paral·lel Avenue

SKATTEJAKT PÅ GULLKYSTEN

Relæ, København

Christian Puglisi og Kim Rossen har fartstid fra noen av verdens aller beste restauranter, deriblant Noma og El Bulli.
Nå har de startet opp sitt eget sted på Nørrebro i den danske hovedstaden. Med Ræle lover de å bruke energien og ressursene på å lage god mat uten ekstra snobberier. Det satses på få, men velvalgte og nennsomt preparerte råvarer i hver enkelt rett. Som Puglisi sier: «For oss er det enkle mer interessant.»
Jægersborggade 41

KØBENHAVN PÅ SPAREBLUSS

Les Menus par Pierre Gagnaire, Moskva

Matmagikeren Pierre Gagnaire, som har innkassert opp til tre Michelin-stjerner på tidligere prosjekter, har nå åpnet sin første restaurant i den russiske hovedstaden. Stedet ligger i Lotte Hotel og personalet, som alle er opplært i Paris, serverer fransk cuisine med modernistisk vri.
Husets femretters går for 969 kroner.
Novinsky Boulevard 9

ST. PETERSBURG: BO I EN BOK

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.