RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 000 i bot til Hønefoss

Hønefoss bøtlegges med 50 000 kroner for brudd på flere bestemmelser i forbindelse med spillerovergangen til Vadim Demidov.

Doms- og sanksjonsutvalget finner det dokumentert at Hønefoss BK har brutt NFFs lov om innsending og godkjenning av avtaler, bestemmelser i Agentreglementet, samt at klubben har handlet i strid med godkjent samarbeidsavtale med LIV/Fossekallen AS, heter det i en pressemelding.

Spesiell avtale

Bakgrunnen for straffesaken er Vadim Demidovs overgang fra Sandefjord Fotball til Hønefoss BK.

Utvalget legger til grunn at klubbens Avtale om sportslig utvikling og oppfølging har et slikt innhold at det faller inn under de avtaler som krever godkjenning av Forbundsstyret. Utvalget viser her til at selskapet Sports Advice AS (SUS) gjennom avtalen gis rett til andel av eventuell fremtidig overgangssum. På bakgrunn av foreliggende dokumentasjon finner Utvalget det bevist at avtalen om sportslig utvikling og oppfølging ikke er sendt inn til NFF for godkjenning.

Uten lisens

Utvalget finner det videre bevist at klubben har gjort seg skyldig i brudd på Reglement for spilleagenter ved at klubben har forhandlet med en person uten gyldig lisens.

Utvalget finner det også bevist at Avtale om sportslig utvikling og oppfølging er i strid med vilkår i samarbeidsavtalen klubben har inngått med LIV/Fossekallen AS.

Streng reaksjon

Utvalget mener det foreligger alvorlige brudd på til dels grunnleggende bestemmelser i NFFs regelverk. I skjerpende retning legger utvalget vekt på at klubben forsettlig har inngått avtale med innhold som er i strid med NFFs regelverk, og at det foreligger klare brudd på de regler som gjelder for inngåelse av slike avtaler. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier således en relativt streng reaksjon.

Et enstemmig utvalg ilegger Hønefoss BK en bot på 50 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere