Gå til sidens hovedinnhold

50 år i Østmarka

Sandbakkens historie går så langt tilbake som til 1700-tallet da plassen ble ryddet. Men det som nå skal feires, er stedets 50 år som populært serveringssted i Østmarka

ØSTMARKA: Søndag 21. februar 1959 ble Sandbakken offisielt åpnet som serveringssted, men allerede noen helger før hadde vertskapet holdt åpen en liten kiosk. Man måtte jo gjøre seg nytte av den fine vinteren.

Førstkommende lørdag markeres bursdagen, og fra klokken 14 serveres det bløtkake. Deretter er det presentasjon av jubileumsboken «50 år med vafler og kakao» som er skrevet av verten på stua, Even Saugstad.

Historien på trykk

Saugstads interesse for Østmarka er kjent for mange, og det må vel betegnes som naturlig at han grep pennen da det var mulig å skrive Sandbakkens historie.

Heftet har blitt lokalhistorie som naturlig nok i det vesentlige handler om stedet Sandbakken. Men Saugstad har også øst av sin lokalkunnskap om området rundt.

Boken blir naturligvis mulig å kjøpe ved presentasjonen.

Jubileumsår

Nå blir ikke jubileet en endags-markering. Allerede en uke senere lørdag 28. februar arrangeres jubileumstur. Den går fra Grønmo, starter klokken 12, og er på ca. 6 kilometer frem til Sandbakken. Det oppfordres til å stille opp med gammelt turutstyr, for eksempel treski og gammelt antrekk. (Hvem husker ikke eplenikkersen).

Videre blir det nytt forsøk på fullmånetur fra Krokhol 6. mars. Lørdag 25. april forberedes guidet tur i Sandbakkens nærområde. Og så blir det slåttedag utpå sommeren hvor man etter gamlemåten skal slå enga på baksiden av stua.

Men først altså bursdag på en forhåpentligvis fin skilørdag førstkommende.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin